Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Mersin Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Akdeniz'in İncisi Tanesi”

Dünyanın en verimli topraklarından olan Çukurova'ya komşu olan Mersin, tarihi neredeyse yeni taş devrine kadar uzanan eski bir yerleşim bölgesi. M.Ö 3000 li yıllarda bölgede yerleşik insanların bronzdan tarım araçlarına sahip olduğu yapılan araştırmalardan ve kazılardan çıkan bulgulardan anlaşılmakta. Antik çağda Kilikia olarak adlandırılan şehir, Akdeniz'in en önemli doğal limanlarından birisine sahip olması nedeniyle tarih boyunca önemini hep korumuş. Doğusunda Adana, batısında ise Antalya'ya komşu olan Mersin, deniz, hava ve karayolu ile hem yurtiçi hem yurtdışına çok yönlü ve işlek bir noktada bulunmakta. Evliya Çelebi'nin Seyahatname'sinde ve başkaca bazı kaynaklara göre, ismini bu bölgede uzun süreli yaşamış olan Mersinoğulları olarak anılan Türkmenlerden almış. Tarih boyunca bir çok devletin topraklarına katmak için mücade ettiği bölgede en uzun süre hüküm süren Bizanslar, Araplar ve Osmanlılar olmuş. Bu yüzdenir ki Mersin'de bu üç uygarlığın izleri kadar üç diinin (Müslümanlık, Yahudilik ve Hristiyanlık) de birlikte yaşadığı bir yer olmuş.

Mersin merkezi ve ilçelerindeki birçok plajda güneş ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Mersin' in sıcağından biraz olsun uzaklaşmak istiyorum diyorsanız Toros dağlarındaki yaylalara çıkıp tertemiz dağ havası ile ciğerlerinizi doldurabilirsiniz. Tekking ve kampçılık için oldukça elverişli alanlar mevcut. Kayacı Vadisi'nde Limonlu Çayı boyunca hem doğa yürüyüşleri, hem piknik için kaçırılmayacak bir fırsat. Kış mevsiminde bölgeye gelen turistleri bekleyen oldukça güzel alternatifler var. Gülek Beldesi'ne bağlı Karboğazı Yaylası'nda bulunan kayak tesislerinde, çam, köknar, ardıç ve sedir ağaçları arasında kayak yapmanın keyfine varacaksınız.

Alışveriş merkezleri açısından son derece zengin olan Mersin ve ilçelerinden yöresel özelliklerini yansıtan çeşitli hediyelik eşya ve tatlı çeşitleri alınabilir. Yöresel el sanatlarına ait güzel halılarda, kilim çeşitlerinde ve rengarenk yazmalarda yine buralardan temin edilebilir.

İLÇELERİ

Anamur İlçe merkezi Anamur Ovası’ nda deniz kıyısında kurulmuş. Il merkezine 230 km uzaklıkta yer alır. Muzu ve portakalı ile meşhurdur. Kumsalları nesli tükenmekte olan kaplumbağaların yumurtlama alanı ve kayalıkların bulunduğu yerlerde Akdeniz fokları yaşamaktadır. Anamur Müzesi, Mamure Kalesi, Mamura Hamamı, Ak Camii, Ala Köprü, Deniz feneri, Çukurpınar Mağarası, Köşebükü mağarası, Buğu mağarası, Anamur Evleri, Anemurium, Titiopolis, yörenin gezilmesi gereken yerlerden sadece birkaçı. İskele, Kale, Melleç ve Ören plajları denize girilebileceğiniz yerlerden.

Aydıncık Torosların denize en yakın seyreden yamacında kurulmuş olan ilçe, il merkezine 173 km uzaklıkta yer almakta. Kent Kıbrıs’ a en yakın yer olması nedeni ile eski çağlarda liman kenti olarak gelişmiş. Liman Kalesi, Liman Hamamı, Tiyatro, Dörtayak Anıtmezarı, Gilindere Kalesi, Gilindere Mağarası bölgede gezilebilecek yerler arasında.

Bozyazı Torosların eteğine kurulmuş olan ilçe, il merkezine 220 km uzaklıkta bulunmakta. MÖ 4yy da Sisam Adası halkı tarafından kurulmuş. Kalabalık şehirlere ve tatil merkezlerine uzak olması nedeniyle sakin bir ilçe havasında. Bozyazı kıyıları Akdeniz Fokları’ nn önemli bir kısmına ev sahipliği yapmakta. Nagidos, Kilise Burnu, Maraş Tepesi, Softa Kalesi, Çaltı Mağarası bölgede gezilebilecek önemli yerlerden

Çamlıyayla Mersin’ in Toroslardaki ilçesi, il merkezine 68 km mesafede yer alıyor. Yaylalık alan olduğu için Adana, Mersin ve Tarsus yerlileri tarafından yazları tercih edilmekte. Bölgede koruma altına alınan ve Türkiye’ nin en yaşlı ardıcı olan 1100 yaşlarındaki Ana Ardıç ile Cocakdere’deki 670 yaşlarında olan Koçsedir (Kocakatran ) görülmeye değer anıtsal ağaçlardan. Çamlıyay kalesi ve Sinap Kalesi gezilebilecek yerler arasında.

Erdemli Erdemoğlları tarafından kurulduğu tahmin edilen ilçe Mersin’ e 42 km mesafede yer alır. Tırtır-Akkale, İmirzeli Örenyeri, Çatıören Örenyeri, Öküzlü Örenyeri, Korykos-Kızkalesi Örenyeri, Elaiussa-Sebaste Örenyeri,Tömük Höyük

Kanytelleis-Kanlıdivane Örenyeri, Deniz Kalesi,Paşa Türbesi ilçede gezilebilecek yerler

Gülnar İl merkezine 150 km mesafede yer alan Taşeli Platosu’ na kurulmuş bir Türkmen yayla kentidir. Üzümü ile tanınır. Meydancık (Kırshu) Kalesi, Zeyne Türbesi, Şeyh Ömer Türbesi ilçenin önemli yerleri

Mut İl merkezine 181 km uzaklıkta bulunan ilçe Toros dağları eteklerinde Göksu Nehri kıyılarında kurulmuş. Mersin’ in Çamlıyayla ilçesi ile birlikte denize kıyı olmayan iki ilçesinden birisi. Mut Kayısı’ sı olarak da bilinen kayısısı meşhur. Mut Kalesi, Alahan Manastırı, Mavga kalesi, Dağpazarı Kilisesi, Balabolu Iadrasos) Harebeleri, Laal Paşa Camii, Sartavul hanları, Alaoda mağarası ilçenin gezilebileeck yerleri arasında

Silifke İl merkezine 85 km mesafede bulunmakta ilçe Toros dağları ile Akdeniz arasında. Antalya ve Mersin’ i İç Anadoluya bağlar. Yoğurt ve ayran içlenin en önemli ve ünlü ürünleri . Dünyadaki önemli kuş göçü merkezlerinden olan Göksu Deltası bu ilçemizde yer alır. Atatürk Evi Müzesi, Silifke Müzesi, Silifke Kalsei, taşköprü, Roma Tapınağı, Tekirambarı Su Sarnıcı, Mozaikli Alan,Susanoğlu (Corasium), Mezgit Kale, Poimenios Hamamı ve Üç Güzel Mozaiği, Cennet çöküğü, Cehennem Çöküğü, Astım-Dilek Mağarası, Adadmkayalar, Şans Tapınağı, Jüpiter Tapınağı bölgede ziyaret edebileceğiniz yerlerden sadece bazıları.

Tarsus İl merkezine 27 km uzaklıkta yer alan Tarsus’ ta yerleşimin günümüzden 8000 yıl öncesine dayandığı yapılan kazılar sonucu anlaşılmıştır. Sanayi yönünden Mersin merkezden sonra en gelişmiş ilçesidir. Eski Camii, Saint Paulus, Saint Paulus Kuyusu, Tarsus Müzesi, Gözlükule, Donuktaş, Eshab-ı Kehf, Altından Geçme, Şahmeran Hamamı, Kleopatra Kapısı, Onur Yazıtı, Baç Köprüsü, Makam-ı Şerif Camii ve Danyal Peygamber Kabri, Tarsus Şelalesi ve Roma Mezarları, Bilal-i Habeş Makamı ve Mescidi, Ulu Camii ilçenin gezilebilecek çok önemli eserlerinden bazıları arasında yar alır.