Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Nevşehir Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

"Bir yeraltı şehri..."

Adını Kapadokya bölgesi ve peri bacaları ile sıkça duyduğumuz Nevşehir Farsça yeni şehir anlamına gelmekte. Her ne kadar anlamı yeni şehir olsa da şehrin yerleşimi bayağı eski. 1954 yılında il olan şehir Kayseri, Kırşehir ve Niğde’den toprak alarak yüzölçümünü büyütmüş.

Kızılırmak’ın ikiye böldüğü Nevşehir’in yeryüzü şekilleri Erciyes Dağı ve Hasan Dağı’nın jeolojik dönemdeki volkanik patlaması sonucunda oluşmuş. Püsküren lavların oluşturduğu plato yıllar içersinde rüzgârın ve akarsuların aşındırması ile peri bacaları denilen şeklini almış.

Peri bacaları uzun bir gövde üstünde şapka varmış gibi görünen şekiller. Bu şekiller koni, şapka ya da mantar biçiminde bölgede farklı şekillerde bulunuyor. Nevşehir’i üne kavuşturan ve turizme kazandıran bu şekiller Kapadokya adı verilen Ürgüp, Göreme ve Avanos üçgeninde yoğunluk kazanmış.

Peri bacaları dışında bölgedeki diğer faaliyette çömlekçilik. Çömlekçilik Nevşehir’de yoğun bir şekilde yapılan ve tüm dünyada tanınmasını sağlayan bir sanat. Kapadokya’nın tarihi milattan önce 3000 yıllarına kadar dayanmakta. Bunun en büyük kanıtı Kaymaklı, Derinkuyu ve Özkonak bölgelerinde bulunan yeraltı şehirleri.

Bugünün teknolojisiyle bile açıklanamayan bu şehirler yerin altında katlar şeklinde yapılmış. Mutfak, kiler, kilise gibi ayrıntıların bulunması halkın yerleşik hayata geçtiğinin göstergesi.

Karasal iklimin hüküm sürdüğü Nevşehir’de yazlar sıcak ve kurak kışlar ise olabildiğine soğuk ve yağışlı. Bozkır bir örtüye sahip olan şehirde kayalıklardan yeşili görmeye fırsatınız pek olmuyor. Tarım, hayvancılık ve çömlekçilik yapan kırsal kesimdeki yöre halkı samimi ve çok misafirperver.

Nevşehir gerek peri bacaları gerekse tarihi yapıları ile sizi farklı boyutlara taşıyacak bir şehir. Bu şehrin sınırları içinde yaşadığı şehrin kalabalığını, trafiğini ve kargaşasını unutuyor insan. Doğa harikası bir manzara eşliğinde kendinizi yeniden keşfetmek istiyorsanız Nevşehir tek adresiniz.

Nevşehir merkezde alışveriş yapabileceğiniz AVM ve çok sayıda mağaza var. Buradan ihtiyaç duyduğunuz her şeyi satın alabilirsiniz. Sevdiklerini ve kendinize yörenin orijinal ürünlerinden satın almak istiyorsanız yolunuzun Kapadokya’ya düşmesi lazım.

Kapadokya hediye cenneti gibidir. Burada hediye almak istediğiniz kişilerin hoşuna gidecek bir şeyi mutlaka bulursunuz. Nevşehir’e gidip de çanak, seramik almadan dönmek olmaz. O yüzden mutlaka bir çömlekçi atölyesine uğramanız gerek. Burada bir yandan çömlek sanatının inceliklerini izlerken bir yandan da hediyelerinizi seçmeniz mümkün. Çok isterseniz eğer çömlek yapmayı bile deneyebilirsiniz. Korkmanıza gerek yok çamur ellerinizden kayıp giderken siz başarmanın mutluluğunu yaşıyorsunuz.

Seramik ve çömlekleri en orijinal halleri ile Avanos ilçesinde satın alabilirsiniz. Şarap Nevşehir ile özdeşleşmiş bir içkidir. Bölgede üzümün yanı sıra duttan şarap yapılmaktadır. Şarap alışverişi yapmak isteyenlerin adresi ise Uçhisar ve Ürgüp olmalı. Dokumacılık Nevşehir ekonomisinde önemli bir yere sahiptir.

Bölgenin kendine ait desenleri el dokuması tezgâhlarda ilmek ilmek işlenmektedir. Bir sanat eseri olan bu kilimlerin fiyatı diğer hediyelere göre biraz pahalı; ama değerleri inanın paha biçilmez. Özellikle koleksiyoncuların ilk adresi kilim satış yerleri oluyor.

Bunların dışında yöresel örtüler, küçük süs eşyaları ve fotoğraf albümleri hediye olarak alınabilir.

İLÇELERİ

Acıgöl 1987 yılında ilçe olarak Nevşehir’e bağlanan Acıgöl Nevşehir merkezin 20 km uzağında bulunuyor. Halkının tarımla ve hayvancılıkla uğraştığı ilçe çok eski bir yerleşim alanı. Acıgöl yer altı şehri, Kurugöl yer altı şehri ve Yazılıkaya bölgede bulunan turistlik alanlar arasında yer alıyor.

Avanos Nevşehir’in önemli bir turizm ilçesi. Merkeze olan uzaklığı 18 km olan Avanos’un ortasında Kızılırmak geçiyor. Hititler döneminden beri var olan İlçe büyük bir tarihe kaynaklık etmiş.

Peri bacalarının yoğun olarak bulunduğu ilçede çanak- çömlek sanatı büyük bir önem taşımakta. Özkonak Yeraltı şehri, Dereyamanlı Kilisesi, Zelve, Paşabağ bölgede bulunan tarihi yerler arasında. Bölge halkı çömlekçiliğin yanı sıra tarım ve hayvancılıkla meşgul.

Derinkuyu İlçenin merkeze 31 km uzaklığı bulunmakta. Çok eski zamanlardan beri var olan ilçede bundan 200 yıl öncesinde bütün yerleşimler yer altına yapılıyordu. Yöre halkı içme suyunu yerin 60- 70 metre altından çıkardığından bölgeye Derinkuyu ismi veriliyor.

Derinkuyu bölgesinde yer alan Yer altı şehri Nevşehir’in en büyük yer altı şehri. Henüz 8 katına ulaşılabilen şehirde dünyanın ilk yer altı akıl hastanesi de bulunuyor.

Gülşehir Osmanlı sadrazamı tarafından büyük bir külliye yapılmış, bundan sonra gelişmeye başlamış. Nevşehir’e 18 km uzaklıkta bulunan Gülşehir Roma döneminden kalan mezarları, Açıksaray ören yeri, Aziz Jean Kilisesi ve mantar biçiminde peri bacaları ile tarihe tanıklı ediyor.

Hacıbektaş Hacı Bektaşi Veli’nin buraya yerleşmesi ile birlikte ilçede manevi bir huzur oluşmuş ve Hacı Bektaşi Veli’nin ölümü üzerine anısını yaşatmak için ilçeye ismi verilmiş. Kapadokya’nın merkezi sayılan Hacıbektaş il merkezine 46 km uzaklıkta.

Kozaklı İl merkezine olan 96 km uzaklığı ile Nevşehir’in en uzak ilçesi. Kaplıcaları ile tanınan ilçede aşiretler yaşamaktadır.

Ürgüp Hakimiyet kuran her millette adı değişen Ürgüp Kapadokya’nın ve peri bacalarının merkezi sayılmakta. İl merkezine 20 km kadar uzak olan ilçede Göreme çok önemli bir yerleşim merkezi.