Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Osmaniye Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Akdeniz'in Delikanlısı”

Çukurova’nın doğusunda yer alan, ilk çağlardan itibaren yerleşim yeri olarak kullanılan, Akdeniz bölgemizin bir şehri. Coğrafi yapısı sebebiyle, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine geçit yolu üzerinde kalmakta. Tarihi ipek yolunda şehirden geçmesi, tarihte de konum itibarıyla önemli olduğuna işaret etmekte.

Türkiye'nin 80. İli olan Osmaniye, geniş tarım alanları ve şehrin yarısını kaplayan ormanları ile doğanın en güzel görüntüsü. Üç tarafı denizlerle çevrili olan şehir, tarihte birçok medeniyete yerleşim alanı olmuş. Hitit, Asur, Pers, Roma, Bizans gibi ülkelerin yaşamına şahit olmuş kentte, birçok tarihi eser günümüze kadar gelmiş. Ulaşım bakımından şanslı konumuyla, doğasının güzelliği ile gezilmesi gereken şehirlerimizden.

Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü bölgenin, dağlık kesimleri nispeten daha serin iklim koşullarına sahip. Akdeniz bitki örtüsünün tüm güzelliğini görebileceğiniz yörede, yazların çok sıcak geçmesi yayla kültürünü benimsetmiş. Yaylaların özellikle yazın serin olması, bölge için yayla turizmini ön plana getirmiş. Yetiştirdiği yerfıstıkları ile tanıdığımız bu şehrin, tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için acele edelim.

Yöre Akdeniz bitki örtüsünün tüm özellikleri taşıdığı için, bitkilere ilgi duyanların ilgisini çekecek. Şehrin yarısına yakını ormanlardan oluşmakta. Bu sebeple doğa yürüyüşleriniz ve vahşi yaşam sevenlerin hoşlanacağı ideal konumda bir yer. Aslantaş barajında yapılan su sporları merkezi, Haruniye kaplıcaları, yayla turizmine ilgi duyanlar için yayların bulunması yörenin cazip merkezler arasında olmasına katkı sağlıyor.

Ahşap oymacılığı gelişmiş olan ilimizde, ahşaptan oyma el işçiliği ile yapılan kaşık, çatal ve süs eşyalarını Aslantaş Açıkhava Müzesi'nin girişinde bulabilirsiniz. Bunun dışında andız ağacının tohumlarından yapılan andız tespihleri, yörenin tarım ürünü olan yer fıstığı, çocukların oyuncağı topaç (kiriştek), kök boyalardan dokunan Karatepe kilimleri, sapları özel tezgâhlarda ahşap, boynuz ve fiberden üretilen bıçaklar ilimizin kendine özel hediyelikleri

İLÇELERİ

Bahçe

İlçede bulunan Mehmet Ağa Türbesi, Ağcabey Kalesi ve kümbeti günümüze kadar gelen tarihi yapıları. Eski ve köklü bir yerleşim yeri olsa da, keşfedilmeyi bekliyor.

Kadirli

Şehrin en büyük ilçesi olan Kadirli, Çukurova yöresinde kurulmuş. İlçede bulunan Domuztepe yöresinde bulunan kalıntılar ve Tırmıl Höyüğü Neolitik çağ, son kalkolitik çağ ve ilk tunç çağında yaşayan toplumların yaşam değerlerini yansıttığı için önemli bir yer. Tarihi Hititlerden önceye kadar inen ilçede, Roma, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden birçok tarihi eser günümüze kadar gelmiş.

Düziçi

Tarihi Hitit dönemine kadar inen ilçedeki, Haruniye, Saman ve Kurtlar Kalesi görülmeye değer eserler. Haruniye kaplıcalarında ilçede yer alması gelen ziyaretçi sayısında artış sağlamış. İlçede bulunan Berke barajı, 201 metre yükseklikle, ülkemizin birinci, dünyanın da 16. barajı olarak bilinmekte.

Hasanbeyli

Amanos Dağlarının doğu eteklerine kurulu olan ilçe, konumu itibarıyla geçit yerinde. Kiraz festivallerinin düzenlendiği ilçe, kirazlarının güzelliği ile tanınır. İlçedeki Karafenk Kalesi, Savranda Kalesi tarihi öneme sahip eserler.

Sumbas

Şehrin en küçük ilçesi olan Sumbas, Cem Kalesi ve Diniker kalesi ile dikkat çeker. Portakal bahçeleri ve kaktüs ağaçlarının arasında kalmış şirin bir ilçe.

Toprakkale

İlçenin doğusu tarihi ipek yolunun geçtiği yer. İlçedeki Toprakkale kalesinin kuzeyi tarihi Kınık (Öranşar) şehrinin bulunduğu bölge.