Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Sinop Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Karadeniz'in Şirin Şehri”

Sinop, Karadeniz bölgesinin ılıman iklim diye tabir edilebilecek Orta Karadeniz bölgesinde bulunan, yüz ölçümü yaklaşık 5.862 km2 olan şirin bir şehri.

Anadolu'nun en kuzeyinde Boztepe Yarımadası'nın en dar kesiminde kurulmuş olan Sinop, aynı zamanda Anadolu'nun kuzey yönde en uç noktası olan İnceburun'un doğusundaki bölgenin en eski şehirlerinden biri.

Bölgenin en eski şehri olma özelliğ, kültürel yönden de zenginliğini ortaya koyuyor. İsminin Hititçe Sinuva (ki amazon kraliçesinin adıdır) ya da Yunanca Sinope'den geldiği iddia edilen Sinop, MS 3. yüzyıl filozoflarından Diyojen'in de doğum yeri. Bu nedenle Sinop'ta bu meşhur düşünür ile alakalı çok sayıda eser ve bilgiye ulaşabilmek mümkün. 

Daha da eskiye gidersek ilk çağlarda Paflagonya adı verilen bölge içinde bulunan Sinop, doğal bir liman olması nedeniyle Anadolu'nun kuzey kıyıları ile Kırım arasındaki deniz ticaretinde önemli bir rol oynamış.

Bölgede bulunan Karagöz Höyük'te yapılan kazılarda çıkartılan malzemeler, Sinop'un özellikle Anadolu ile Balkanlar arasında yapılan ticaret ilişkisini gösteriyor.

Yapılan araştırmalar sonucunda Sinop'un yanı sıra çok sayıda farklı yerleşim bölgeleri saptansa da, bölgedeki en eski yerleşim bölgesinin Kabalı Çayı Vadisi olduğu iddia ediliyor.

13. yy'da Selçuklular ile birlikte Türk himayesine geçen Sinop, Pervaneoğulları ve Candaroğulları beyliklerinin egemenliği altında yaşamış.

Daha sonrasında 15. yy'da çevre beyliklerin Osmanlı imparatorluğu'na katılması ile birlikte Candaroğlu İsmail Bey de Osmanlı'ya bağlılığını ilan etmiş ve böylece Sinop resmi olarak Osmanlı imparatorluğu'na katılmış.

Deniz ticaretinin yanı sıra tersane şehri olarak da kullanılan Sinop, Osmanlı'nın donanma filolarının büyük bir kısmının inşa edilmesinde önemli bir rol oynamış.

1800'lü yıllarda yapılan Osmanlı-Rus Savaşları'nda ciddi bir saldırı altında kalarak yıkılan kent, küçülerek kale içine çekilmiş.

Sinop'un Atatürk tarafından da çok sevildiği, hatta bandırma vapuru ile ilk Sinop'a çıkmak istediği, ancak o dönemde Sinop-Samsun arasında bir karayolu olmaması nedeniyle yolculuğuna gemi ile devam ettiği söylenir.

Sinop'un belki de en ünlü şeyi minyatür tekne maketleri.

1950'li yıllarda ceza evinde kalan iki mahkumun bir hobi olarak başlayan bu el sanatı, mahkumların cezaevinden çıkması ile Sinop'ta kalmaya devam ederek bu işi yapmayı sürdürmeleri ile gelişmiş.

Daha sonrasında kendilerine çıraklar yetiştirmeleri ile birlikte şehir merkezinde hızla yayılmış bu el sanatı.

Sinop'a gelindiğinde Ayancık keteni, Sinop el işi bıçakları, el yapımı av malzemeleri ve oya işleri de satın alınabilir.

İLÇELERİ

Sinop ilinin biri merkez olmak üzere toplam 8 ilçesi mevcut.

Ayancık Sinop kıyı şeridinde bulunan Ayancık'ın ilçe ekonomisi birinci derecede ormancılığa dayalı. Ayancık'ta diğer adı ağaç denizi de olan çangal ve zindan ormanları bulunuyor.

Eski ismi İsfehan olan olan Ayancık'ta tarıma elverişli alan az olduğundan, küçük çapta deniz ve tatlı su balıkçılığının yanı sıra, arıcılık da gelişim göstermiş.

Boyabat Kuzeyinde İsfendiyar Dağları, batı ve güneyinde Ilgaz Dağları, orta kesiminde ise  Boyabat Ovası yer alan ilçede, merkeze bağlı toplam 102 köy bulunuyor. Boyabat Ovası çok verimli olduğundan ekonomisi tarım, ormancılık ve hayvancılığa daha yatkın. En çok elma ve armut üretilen Boyabat'ta Gök Irmak çevresinde yoğun şekilde hayvancılık yapılıyor. El sanatları da çok gelişmiş olan ilçede halı ve kilim dokumacılığı da yapılmakta.

Dikmen Sinop'un Dikmen ilçesi, dar kıyı şeridi ve arkasından yükselen dağlardan oluşuyor. Merkeze bağlı toplam 27 köyü olan Dikmen'in başlıca akarsuyu da Kanlıdere.

ilçede diğer Sinop ilçelerinde olduğu gibi tarım, hayvancılık, balıkçılık ve ormancılık ağırlıklı olarak görülür.

Durağan İsfendiyar Dağları'nın kuzey ve doğudan içine kadar uzandığı, Sinop'un başta gelen tarım alanlarından olan ilçede başlıca tarım ürünlerinin yanı sıra, arıcılık da yaygın olarak yapılmakta.

Erfelek İsfendiyar Dağları'nın topraklarının büyük  bir kısmını kapladığı Sivas'ın Erfelek ilçesi, diğer ilçeler gibi tarım ve hayvancılıkla uğraşmakta.

Gerze Topraklarının batı ve güneyi İsfendiyar Dağları'nın uzantıları ile birleşmiş olan tavukçuluk sektörünün de yeni yapılanmaya başladığı Gerze, Sinop il merkezine 40 km uzaklıkta bulunuyor. Sinop'u bu güzel sahil ilçesinde halk genelde balıkçılıkla uğraşıyor. 

Saraydüzü Gök Irmak'ın kollarının ilçe topraklarını suladığı Saraydüzü'nde halı ve kilim dokumacılığı yaygın olarak yapılıyor.

Türkeli Topraklarının çoğunlukla dağlık olduğu ilçenin büyük bir kısmı ormanlık arazi ve halkın başlıca geçim kaynağı da ormancılık.