Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Ardahan Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Kafkaslar'a Açılan Kapı”

Türkiye'nin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Karadeniz'in birleştiği yerde, Gürcistan sınırında kurulan Ardahan; daha önce Kars'a bağlı bir ilçeyken, 1999 yılında Türkiye'nin 75. ili oldu.

İklimin soğuk ve elverişsiz olması, dolayısıyla yüksek işsizlik oranı, Ardahan'ın dışarıya hatırı sayılır ölçüde göç vermesine neden olmuş, oluyor da.

Genelde karasal iklimin görüldüğü Ardahan'da kışlar uzun ve sert geçiyor, yoğun kar yağışı yaşanıyor. Batı ve kuzey kesiminde ise, Doğu Karadeniz'e özgü iklim şartları görülüyor. Yaz aylarında sürekli yağış görüldüğü için çevre genelde yeşillikler içinde.

Nüfusun büyük kısmı, şehir merkezinde değil, kırsal yörelerde yaşıyor.

Ardahan'da Şubat, Ağustos ayları arasında, özellikle de Temmuz ayında çokca festival düzenleniyor. Ağustos ayında düzenlenen Ardahan Ulusal Kültür ve Bal Festivali, bunların en ünlülerinden.

Ardahan'dan dönüşte sevdiklerinize, yöresel hediyelikler getirmek isterseniz; el dokuması Ardahan Halısı'nı ve Damal Bebeği'ni tavsiye ederiz.

Damal'lı bayanlar, geçmişle yöresel kıyafetlerini ağaçtan yapılma bebeklere giydirip, çocuklarına oyuncak yaparlarmış. Günümüzde ise, bu kıyafetler plastik bebeklere giydirilip Damal Bebeği adıyla, hediyelik olarak satılıyor.

Damak tadına düşkün sevdikleriniz için ise, Ardahan'ın meşhur kaşar peynirini ve çiçek balını almanızı öneriyoruz.

İLÇELERİ

Çıldır İlçe sınırları içinde; Çıldır ve Ardahan gölleri, Kura ve Karasu nehirleri bulunuyor. Şeytan Kalesi, Övündü Köyü yakınındaki 7 katlı mağaralar, Gürcistan sınırındaki Kurt Kalesi, Akçakale Köyü'nde bulunan Alpaslan Adası ile buradaki yeraltı mağaraları ve kiliselerin yanısıra, Çıldır Gölü'ndeki Kuş Adası, Ardahan'ın turizm noktaları olarak öne çıkıyor.

Damal Orta Asya'dan Avrupa'ya göç eden Türk Boyları'nın geçiş güzergahı üzerinde bulunan Damal, Saltan Alpaslan tarafından Selçuklu boylarına katılmış. Her yıl 15 Haziran-15 Temmuz tarihleri arasında görülen ve Karadağ sırtlarına yansıyan Atatürk silüeti nedeniyle, Temmuz ayı içinde geleneksel olarak Atatürk'ün İzinde Gölgesinde Damal Şenlikleri düzenleniyor.

Göle Göle Havzası sınırları içinde bulunuyor ve Ardahan'ın en büyük ilçesi. Köylerinin büyük kısmında kilise ve şapel kalıntıları bulunuyor. Dedeşen Köyü'ndeki türbe cami, kümbet; Kaleci Köyü'ndeki Kalecik Kalesi; Uğurtaşı Köyü'ndeki kale, turizm için önemli noktalar.

Hanak Hanak Çayı vadisinde kurulmuş olan ilçe, özellikle yayla ve kamp turizmi için ideal şartlara sahip.

Posof Posof, Ardahan merkez arası, ortalama 121 km. Gölleri, akarsuları, yaylaları, mağaraları, kale ve surlarıyla, Posof ilçesi, turistler için keyifli ve ilginç gezi programları yapmaya çok uygun.