Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Avanos Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

"Toprağın Her Hali…"

Yüzyıllar boyunca farklı milletlerin egemenliğinde olan ve her seferinde yeni bir isimle anılan Avanos, tarih boyunca çok büyük öneme ve konuma sahip olmuş.

Ortasından bölen Kızılırmak’ın can verdiği ilçe, gerek tarihi dokusu, gerekse yeryüzü şekilleri ile her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor.

Avanos Nevşehir’e 18 km uzaklıkta bir ilçe. İkiye bölünen ilçenin bir tarafı eski, diğer tarafı yeni Avanos olarak adlandırılıyor.

Taştan yapılmış eski konaklar ve eski Avanos bölgesi Kültür Bakanlığı tarafından koruma altına alınmış. Bölünen iki yakayı ise, iki beton, bir asma ve bir de taş köprü bağlıyor birbirine. Belki de bu köprüler geçmişi günümüze taşıyan kültür elçileridir. Hitit, Asur, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı gibi birçok devletin hüküm sürdüğü Avanos’un her adımı tarih kokar.

Kapadokya adı verilen bölgede yer alan ilçe, Ürgüp ve Göreme ile birlikte en çok tercih edilen kültür turudur. Osmanlı döneminde Evenüz olarak anılan Avanos, çanak çömlek yapılan yer anlamına gelmekte. Avanos’ta yaşayanların çanak çömlek yapımına Hititler döneminde başladığı düşünülmekte.

Her ne kadar çanak çömlek ile meşhur olmuş bir ilçe olarak bilinse de Avanos’a asıl ününü veren peri bacaları. Yeryüzü şekillerinin en muhteşem hali olan peri bacaları volkanik dağlar tarafından püskürtülen lavların rüzgar ve yağmur gibi dış etkenler ile aşınması ile oluşmuş. Bölgenin hemen hemen her yerinde bulunan bu peri bacaları, bölgenin koruma altına alınmasına ve turizm bölgesi olarak kabul edilmesine neden olmuş.

Avanos’ta çok sayıda çömlek atölyesi mevcut. Her atölyenin yaptıkları ürünleri sergiledikleri satış yerleri mevcut. Bu atölyelerde çömlek ustalarının çalışmasını yakından incelemek hatta denemek bile mümkün. Son yıllarda Avanos’un muhteşem doğasını keşfeden yapımcılar, bu yöreyi dizi ve sinema filmleri için mekan olarak kullanmaya başlamışlardır.

Avanos yazları çok sıcak olduğundan, gezilerinizi bahar ve sonbahar aylarında yapmanız daha rahat olacaktır. Değişken bir havası ve yeryüzü şekilleri olduğundan kıyafet seçiminde dikkatli olmak lazım.

Çanak, çömlek ve peri bacaları… Avanos’u anlatmak için başka söze var mı gerek?

Avanos’a gelip de alışveriş yapmadan dönmek mümkün değil. Özellikle Kapadokya’ya geldiğinizi bilen dostlarınıza küçük hediyeler götürmek isteyeceksiniz. Avanos hediyelik eşya alanında çok fazla seçenek sunuyor. El yapımı halılar, seramik ve çini eşyalar, çömlek, şarap…

Avonos merkezde bulunan atölyelerde küçük-büyük her çeşit seramik ve çini aksesuarı bulmanız mümkün. Bunlar dışında Avanos çarşısında da yan yana sıralanmış onlarca hediyelik eşya dükkanı bulabilirsiniz. Satın alacağınız eşyalar kırılabilir olduğundan, satıcılar onları çok iyi bir şekilde paket yapıyor.

Halı ve klilimler ise, el dokuması ve antika sayılabilecek değerde. Eğer gerçekten ölümsüz ve değerli bir hediye almak istiyorsanız, seçiminiz, el dokuması halıdan yana olmalı. Küçük takı ve aksesuarlar da satın alınabilecek alternatifler arasında.

Bölge ile özdeşleşen sütle kavrulmuş kabak çekirdeği ve meraklılarına hediye edebileceğiniz şarap da mutlaka alınması gerekenler listesinde bulunmalı.