Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Kars Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Güneşin Bile Üşüdüğü Şehir”

Türkiye’nin en yüksek il merkezi olan Kars, doğu Anadolu Bölgesi’nin Erzurum Kars bölümünde yer alıyor. Türkiye’nin en kuzeydoğusunda bulunan Kars, aynı zamanda Ermenistan’la sınır şehri konumunda. Türkiye’nin Orta Asya’ya açılan kapısı olan Kars, merkezde bulunan Kafkas Üniversitesi'nin açılması ile hızla gelişmeye başlayıp bir öğrenci şehri haline gelmiş. Merkezin 6 kiolmetre dışında bulunan havalimanı ve 2004 yılında açılan Azerbaycan Konsolosluğu bölgeye hareket katmış.

Kars şehrine indiğinizde belki de dağlık, yüksek alanlar arıyor gözleriniz. Fakat hiç öyle değil. Etrafı sapsarı geniş düzlüklerle kaplı. Orman, yeşillik görmek zor. Bitki örtüsü de bozkır zaten. Hava, bu şehre Ağustos ayında bile gelirseniz üstünüze muhakkak kalın bir şeyler alın. Çünkü genellikle serin ve yağışlı. Karasal iklimin hakim olduğu şehirde kışlar da çok soğuk geçiyor. Karla kaplı gün sayısı ortalama 120 gün. Eksi 39 derece gibi sıcaklıkları gören Kars halkı bu şehre ‘‘Güneşin bile üşüdüğü şehir’’ diyorlar. Ama ilkbaharda açan kardelenler ve düğün çiçekleri görülmeye değer.

Tarihin çok eski devirlerine dayanan kent, adını Gürcüce “kapı kenti” anlamına gelen ‘‘Kariskalaki’’ kelimesinden aldığı söylenmekte.

Kars kış turizmi için çok tercih edilen bir şehir. Kars’ta bulunan Sarıkamış, Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri. Dünyanın en büyük kar pistlerinden birine sahip. Ayrıca Sarıkamış’ı özel kılan en önemli şey Sarıkamış’tan başka sadece Alpler’de bulunan kristal kar burada bulunmakta. Çığ tehlikesi bulunmayan pistlerin etrafı sarı çam ormanlarıyla çevrili olduğu için rüzgardan da korunuyor.

En bilindik yapılabilecek aktivite sezonunda kayak sporu. Kayak dışında göller ve şelaleler etrafında trekking yapabilirsiniz.

Kars’a geldiğinizde, sokakları buram buram kaşar kokan Kars sokaklarından anlayabileceğiniz gibi sevdiklerinize kaşar peyniri götürebilirsiniz. Her caddede mutlaka kaşar ve bal şarküterisi bulunuyor. Çeşitleri de oldukça fazla. Kars’ın meşhur balından da deneyip almanızı öneririz. Bunların dışında Kars yöresine özgü satan hediyelik eşyacılar da bulunmakta. Dilediğiniz gibi alışveriş yapabilirsiniz.

İLÇELERİ

Akyaka

Kars’ın en doğuda bulunan ilçesi. Kars ve Karahan çayı buradan geçiyor. Ermenistan sınırında bulunan Akyaka sınır kapısı burada bulunuyor. Sınır 1993 yılından beri kapalı.

Arpaçay

Çok çeşitli kültürlere ev sahipliği yapan Arpaçay, Kars’ın mozaik bir ilçesi. Çıldır Gölü, Polat Kalesi, Zöhrap ve Yarbaşı Yerleşmesi burada bulunuyor.

Digor

Beş Kilise ve Tekor Kilisesi Digor sınırları içerisinde bulunuyor.

Kars Merkez

Kars Kalesi, Azerbaycan Konsolosluğu, 12 Havariler Kilisesi ve Kars Müzesi burada bulunmakta. Kars’ın en hareketli ilçesi.

Kağızman

Aras nehri yatağında yer alan ilçe verimli topraklarıyla biliniyor. Daha ılıman bir iklime sahip olan Kağızman tarım yapmaya elverişli. Çengilli Ortodoks Kilisesi, Keçivan Kalesi ve Narin Kale (Köroğlu Kalesi) burada bulunmakta.

Sarıkamış

Türkiye’deki kış turizminin önemli bir merkezi konumunda. İlçede senenin 6 ayı karlı geçiyor. Allahuekber Dağları bu bölgede bulunuyor. Micingirt Kalesi, Kızlar Kalesi, Yedi Kilise, Zivin Kalesi, Köroğlu Kalesi, Zek Köyü Kalesi ve Çar Nikola Köşkü, Sarıkamış ilçesinde bulunan önemli tarihi eserler. En önemlisi olan Çar Nikola Köşkü'nün özelliği ise köşkün sadece ağaçtan yapılıp tek bir çivi bile kullanılmaması. Döneminde, Çar Köşkü, av köşkü olarak kullanmış.

Selim

İlçenin Kars merkez ilçesine yakınlığı tarihi ortaklığı devam ettirmiş.

Susuz

Bir vadi tabanına yerleşmiş olan ilçe, Kars merkeze 23 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Susuz’un yaklaşık 20 kiolmetre batısında yer alan Aygır Gölü'ne gitmenizi tavsiye ederiz. Bu göle, kışın donan göl suyunun ilkbaharda erimesi sırasında göl içerisindeki havanın geri tepmesi ile çıkan ve at kişnemesine benzer bir sesten dolayı Aygır Gölü adı verilmiş. Bahar aylarında kadife ördeklerin konakladığı gölün çevresinde piknik yapabilirsiniz. Ayrıca bölgede su uçan şelalesi olarak bilinen Susuz Şelalesi ve Susuz ilçesine 4 kilometre uzaklıkta bulunan Susuz Kaplıcası'na da (Çermik) gidebilirsiniz. Bu kaplıca Susuz Deresi üzerinde bulunuyor ve üzeri açık. O yüzden sadece yaz aylarında gidilebiliyor.