Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Kırklareli Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Kırklareli Otelleri Fırsatı

Doğa ile iç içe bir tatil için şimdi Kırklareli otelleri rezervasyonunuzu yapın, tatile ekonomik çıkın. Marmara Bölgesi'nin batısında Yıldız (Istranca) Dağları'nın derelere, denizin ormana, ormanın yeşile karıştığı, yol boyu ay çiçek tarlalarının eşlik ettiği, Traklara başkentlik yapmış, caddelerinde Bulgaristan tabelaları olan şirin bir ildir Kırklareli. İsmini nereden aldığı konusunda onlarca rivayet olsa da, 1924 yılında ilin adı Kırkkilise'den, Kırklareli'ne dönüştürülmüş. Türkiye'nin doğa ve macera sevenlere hitap eden rotaları arasında yer alan Kırklareli, her bütçeye hitap etmektedir. Jolly ile ülkemizin bu güzel şehrini keşfetmek için seçkin Kırklareli otelleri arasından dilediğinizi seçebilir ve uygun fiyatlara yerinizi ayırtabilirsiniz. Trakya'nın bu güzel kentini keşfetmek için Kırklareli otelleri sizi bekliyor.


Kırklareli

Ülkenin en uzun mağaralarından biri olan ve Bulgar dilinde delik (dupnisa) anlamına gelen Dupnisa Mağarası, sayfiye yerleri Dereköy, İğneada, Kıyıköy ve Kastro, 2007 yılında koruma altına alınan Longos Ormanları, 1926 yılında açılan Alpullu Şeker Fabrikası, her yıl düzenlenen Kakava Şenlikleri ve Pavli Panayırı Kırklareli denilince akla ilk gelenler oluyor. Dağlarından çıkan sularla Marmara Bölgesi'nin su deposu olan ilde ayrıca Erikli, Saka, Mert, Pedina ve Hamam gölleri, Ahmetbey Göleti, Armağan Barajı, Kırklareli Barajı ve Kayalıköy Barajı bulunmaktadır. Peynir ve süt ürünleri, dokuma ürünleri, ahşap ürünleri ve el sanatları ile ünlü Kırklareli'nden ezilmiş hardal tohumu ve kırmızı üzüm suyundan yapılan hardaliye ve kaşkaval peyniri alabilirsiniz.  Semt ve ilçe pazarlarında yöresel ürünleri rahatlıkla bulabilirsiniz. Kırklareli'ne yapacağınız gezide kamping alanlarında konaklayıp, tertemiz denizde güneşlenip, müze ve ören yerlerini gezebilirsiniz. Doğa gezileri ve trekking, balık avlama, mağara turizmi gibi pek çok seçenek sunan Kırklareli'nde, İstanbul'dan Kıyıköy'e hafta sonları günlük geziler düzenleniyor. İl genelinde yaz aylarında her ilçe ve kasabada bir festival düzenleniyor. 


Kırklareli'nin İlçeleri

Kırklareli'nin doğa ve tarihi güzelliklerle dolu merkez ilçe hariç 7 ilçesi bulunuyor.

  • Babaeski: Ergene Ovası'nda yer alan ilçe, merkeze 36 km uzaklıkta. Fatih Sultan Mehmet zamanında 1467 senesinde yapılan ve ibadete açık olan Eski Cami, Kanuni zamanında Mimar Sinan'a 1555 yılında yaptırılan Cedid Ali Paşa Camii, 17. yüzyılda yapılan Dördüzlü Çeşme, 1633 yılında yapılan ve halen kullanılan Babaeski Köprüsü ve şehir hamamı olarak kullanılmaya devam edilen tek kubbeli tarihi hamam ilçenin görülmesi gereken yerlerindan bazıları.
  • Lüleburgaz: İl merkezine 56 km uzaklıktaki Lüleburgaz’ın tarihi MÖ. 4500 yıllarına kadar uzanıyor. Trakya’ya ismini veren Trakların ilçeye Bergule ismini verdikleri biliniyor. Lüleburgaz 1361 yılında 1.Murat Hüdavendigar tarafından fethediliyor. İlçe girişinde bulunan ve 1569 yılında yapılan Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi içinde barındırdığı medrese, cami, han, hamam ve kemerli dükkanlarıyla dönemininen öenmli sanat eserlerinden biri. Zaman içinde tahrip olan külliyenin binaları bugün ayrı ayrı görülebilir. Mimar Sinan'ın eserlerinden biri olan Lüleburgaz Köprüsü'de görülmesi gereken yerlerden biri.
  • Vize: Karadeniz kıyısındaki şirin ilçe Kırklareli'ne 56 km. uzaklıktadır. Görülmesi gereken yerler arasında zaman içinde Gazi Süleyman Paşa Camisi'ne dönüştürülmüş İstanbul'daki müzenin benzeri olan Küçük Ayasofya Kilisesi, Roma Tiyatrosu, höyükleri, mağaraları ve Roma dönemine ait surlar bulunuyor. Kitabesinde MS 2. yüzyılda onarım geçirdiği yazılı olan kalenin bir burcu, iç giriş kapısı ve su kulesinin kemerleri bugün ayakta kalan kısımlarını oluşturuyor.
  • Pınarhisar: İlk Çağlarda sıcak ve soğuk kaynak sularıyla tanınan ilçeye kaynak anlamına gelen VİRİSİS ismi verilmiş. 1. Murat döneminde 1368 yılında Bizanslılardan alınan Pınarhisar, il merkezine 30 km uzaklıkta bulunuyor. Yazılı kitabesi bulunmayan, yapı tarzından Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen Pınarhisar Kalesi, çeşmeler, tümülüsler şehrin görülecek yerleri arasında. Çok sayıda restoranıyla eğlence kültürünün en yoğun yaşandığı ilçelerden biri olan Pınarhisar'ın genel anlamda sakin ve huzurlu bir yer olduğunu fark edeceksiniz.
  • Kofçaz: Bulgaristan sınırında, sıcakkanlı insanları olan sevimli ilçe, merkeze 26 km uzaklıkta, Alipaşa ve Keşirlik dereleriyle çevrili bulunuyor. "Balkanlardan gelen soğuk hava" öncelikle karasal İklimin etkisinde olan ilçeye uğruyor. 1369 yılında Osmanlı devletine dahil olan ilçenin Istranca Dağları'nın eteklerinde kurulu olan ilçenin engebeli arazisi nedeniyle hayvancılık oldukça gelişmiş durumda. Bal üretimi ve mandracılık yapılan ilçenin keçi peyniri çok ünlü.
  • Pehlivanköy: Merkeze 62 km uzaklıkta bulunan ilçede, Traklar'a M.Ö. 700 civarında Ergene Nehri kenarına yerleşmişler. İsmini Hristiyan azizlerinden St. Pavulos'tan dolayı Pavli olan ilçe, M.Ö. 335 yılında Makedonlar'ın egemenliğine giriyor. Roma ve Bizans İmparatorluğu zamanında hristiyanların yerleşim bölgesi olan ilçeye, 10. yüzyıldan sonra Bulgarlar yerleşiyor. 5.000 kişilik nüfusuyla ülkenin küçük yerleşim yerlerinden biri olan ilçede, Kırklareli’nin en eski panayırı olan Pavli Panayırı, 1910 yılından beri düzenleniyor.
  • Demirköy: İl merkezine 58 km. uzaklıktaki ilçenin, MÖ 4200 lü yıllarda Trak kabilelerinin yerleşim bölgesi olduğu düşünülüyor. Trak hakimiyetinden Bizanslılara, 1369 yılında da Osmanlı egemenliğine geçen ilçe, ünlü Longos ormanlarıyla dünyaca tanınıyor. Turizm cenneti olan İğneada Beldesi’ndeki orman alanı Saka gölünü de içinde bulunduruyor. İlçeye bağlı Sarpdere beldesinde yer alan Dupnisa Mağarasını dolaşmadan şehirden ayrılmayın.

Kırklareli otelleri ile kendinize doğa ile iç içe bir tatil ısmarlamak için hadi gidelim...