Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE

Eskiciler Konağı Nis Otel

Genel Bilgiler

Yaklaşık 3 yıl önce başlar hikâyemiz...Eskiciler Konağı, ıssızlaştıktan sonra geçirdiği onca yağmur, rüzgar ve hatta kısmi yangına rağmen, tüm vakarıyla, geçmişten geleceğe uzanma iddiasıyla dimdik ayakta, öyle gözümüzün önündeydi. Eğirdir'e kısa geliş gidişlerimizde her gün biraz daha erimeye yüz tuttuğu, konağın hikâyesinin hüzünle sona ermek üzere olduğu gözle görülür hale g devamı...

YÜKLENİYOR Lütfen Bekleyiniz

Görsel Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!

Bu Otel Tanıtım Amaçlıdır

Otel hakkında daha fazla bilgi için444 0 644 nolu Müşteri Hizmetlerini arayabilir ya da info@jollytur.com adresine mail atabilirsiniz. Dilerseniz tıklayın biz sizi arayalım.

Telefonla Satış / Talep Et
YÜKLENİYOR Lütfen Bekleyiniz
Genel Bilgiler

Yaklaşık 3 yıl önce başlar hikâyemiz...

Eskiciler Konağı, ıssızlaştıktan sonra geçirdiği onca yağmur, rüzgar ve hatta kısmi yangına rağmen, tüm vakarıyla, geçmişten geleceğe uzanma iddiasıyla dimdik ayakta, öyle gözümüzün önündeydi. Eğirdir'e kısa geliş gidişlerimizde her gün biraz daha erimeye yüz tuttuğu, konağın hikâyesinin hüzünle sona ermek üzere olduğu gözle görülür hale gelmişti. Böyle bir geçişte, eşimle bakıştık. Yapabilir miyiz? Altından kalkabilir miyiz?

Sonuçta, konağın hırpani bir elde yıkılıp yok olmasına, betonlaşmasına dayanamayacağımıza karar verip uzun ve yorucu bu yolculuğa başladık.

Biz, bu konakla, kıyılarını değiştirmiş Eğirdir'in yarımadaya dönüşmüş adalarına, şarkısını yitirmiş rüzgârına, büyük ailelerin büyük sofralarına, mahalle aralarında düzenlenen açık hava düğünlerine, artık geri gelmez açık hava sinemasına dönülemeyeceğinin ve değişmeye karşı durulamayacağının bilinciyle, eskinin yenileşen yüzüyle yeni hikâyesini yazmaya soyunduk...

Toplantı Salonları

Otel Konsepti
Oda Kahvaltı
Önemli Bilgiler

Eğirdir’in M.Ö 2000-1200 den itibaren zaman yerleşim bölgesi olduğu çeşitli uygarlıklara ait buluntulardan anlaşılmaktadır. Yöreye Luwi uygarlığı çağında Askawana (ADA ÜLKESİ) adı verilmiş; M.Ö. 1200 yıllarında Friglerin egemenliğine girmiş, M.Ö. 687-547 yıllarında Lidyalılar tarafından işgal edilmiştir. Eğirdir’deki ilk kent oluşumunu Lidyanın son hükümdarı Kroisos’un kurduğu, bu yüzden ilk adının KROZOS olduğu sanılmaktadır. Eğirdir’deki kale de Lidyalılar tarafından yapılmıştır. Eğirdir, M.Ö. 540 yılında Pers İmparatorluğunun hakimiyetine girerek 200 yıl bu imparatorluğun egemenliğinde kalmıştır. Şehir, daha sonra egemenliğine girdiği Seleukoslar tarafından M.Ö. 188 yılında Apamea (Dinar) anlaşmasıyla Romalılara bırakılmıştır. Bu dönemdeki adı PROSTANNA’dır. Nitekim M.Ö.1. yüzyıldan M.2.214’e dek başlan sikkelerde EĞİRDİR SİVRİSİ olarak bilinen “VİARUS DAĞI”nın kabartması görülmüştür. Prostanna ile Limnai (Hoyran) Hristiyanlığın önemli merkezleridir.

Şehrin Bizans'ın egemenliğine girmesinden sonra Helen dilinde herhangi bir nesenin en uçtaki ya da en üstteki bölümü anlamına gelen AKROTERİON ismiyle anıldığı, böyle adlandırılma sebebinin Eğirdir Sivrisinin tüm yörede göze çarpan doruğu olduğu bilinmektedir.

Eğirdir yöresinde ilk Türk yerleşiminin 1071 yılından birkaç yıl sonra gerçekleştiği sanılmak-tadır. Anadolu Selçuklu hükümdarı 3. Kılıçarslan 1204 yılında Eğirdir’i Selçuklu egemenliği al-mış ve yaklaşık olarak 75 yıl Selçuklu sultanlarının sayfiye şehri olarak kullanılmıştır. Eğir-dir’in in bu dönemdeki adı CENNETABAD’dır.