Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Isparta Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Güllerin İçinden”

Ülkemizin gül bahçesi olan Isparta’nın bulunduğu alan, Akdeniz Bölgesi’nin Göller Bölgesi diye bilinen yöresi. Çok sayıdaki göllerden önemlileri Eğridir, Kovada ve Gölcük Gölleri. Burdur ve Beyşehir Gölleri’nin bir kısmı da Isparta sınırları içinde yer alıyor.

Şehrin simgesi gül. Belediye tarafından yaptırılan ve Türkiye’nin en büyük etnografya müzesi olan Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi üzerine monte edilen 3 tane dev Isparta Gülü, yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunuluyor. Müze, hem tarihi hem de bölge kültürünü yansıtırken, şehrin simgesini de üzerinde taşımış olacak.

Isparta, gül tarımcılığı ve halıcılığın gelişmesiyle modernleşme aşamasını verimli geçirmiş ve yaşanabilir iller sıralamasında beşinci sıraya kadar yükselmiş.

Isparta isminin nereden geldiği bilinmemekte olup, tarihte Baris adının kullanıldığı, bu ismin Hititler tarafından verildiği ve bereket anlamına geldiği söyleniyor. Romalılar şehre hakim olunca Sbarita, Türkler ellerine geçirdiklerinde de Isparta demişler ve şehir bu isimle anıla gelmiş. Isparta tarihinin 6.000 yıl öncesi dönemlere kadar ulaştığı tahmin ediliyor. Hristiyanlığın en önemli kişilerinden biri olan St. Paul’ün (Aziz Paulus) de buralarda yaşadığı ve ibadet alanlarının yapılmasına destek olduğu biliniyor.

Milli Mücadele’de Atatürk’ten desteğini esirgemeyen Isparta halkı, Büyük Önder’in şehri ziyaret ettiği 6 Mart 1930 tarihini unutmamış. Her yıl 6 Mart günü Atatürk’ün Isparta’ya gelişini anma kutlamaları düzenleniyor. Isparta Uluslararası Gül-Halı, Kültür ve Turizm Festivali her yıl haziranda ayında yapılıyor.

Kültür turizmi, inanç turizmi, ekolojik turizm Isparta’nın bütün ilçelerine yayılmış durumda. Yayla turizmi, avcılık, safari, kamp karavan turizmi alternatiflerinizi daha da çoğaltıyor. Şehrin gül bahçelerinde gül toplayabilir, Gülbeyaz Davraz Kayak Merkezi’nde kayak yapabilir, Isparta ve Yalvaç Müzesi’ni gezebilirsiniz. Eğirdir Gölü’nü seyredip, Kelebek Vadisi’nde fotoğraf çekmeden, Eğirdir’in Can Ada ve Yeşil Ada’sını görmeden, balık yemeden, Senirkent Gelincik Dağı Tabiat Parkı’nda, Kovada Gölü Milli Parkı’nda ve göllerin kıyısında yürüyüş yapmadan, Eğirdir ve Gelendost’un elmasını, Uluborlu’nun kirazını tatmadan dönmemelisiniz. Alternatif turizm faaliyetleri yapmak, müze ve ören yeri dolaşmak sizi yorduğunda eşsiz doğanın tadını çıkarıp, balık yiyebilirsiniz.

Geleneksel ürünlerin satıldığı çarşıların yanı sıra modern alışveriş merkezleri de bulunuyor Isparta’da. Gül kokan seccadelerden gül yağına, gülsuyu, gül kremi ve gül lokumuna, gül tespihlerinden çıtır elmaya kadar hediye edebileceğiniz bir şeyler bulacaksınız çarşılarda. Isparta el halıları ya da minyatür halıları el dokumacılığının en güzel örneklerini size sunuyor.

İLÇELER

Aksu

İl merkezine 63 kilometre uzaklıktaki ilçe, MÖ 2000’li yıllara tarihlenmekte. Çok sayıda antik kentin bulunduğu ilçede, ekolojik turizm gelişiyor ve ilçe ekonomisine katkı sağlıyor. Yörükler ve Türkmenlerin de yaşadığı ilçede, evlerde kilim ve halı dokumacılığı yapılıyor. Aksu İlçesi, yaylalar, mağaralar, kanyonlar, bisiklet yolları, yürüyüş parkurları, özgürce dolaşan yılkı atları, besin değeri çok yüksek olan kuzugöbeği mantarı, endemik bitki örtüsüyle ekolojik turizmin beşiği olmaya aday görünüyor.

Atabey

Antik ismi Agros olan Atabey, Barla Dağı eteklerinde kurulmuş ve il merkezine 24 kilometre uzaklığı olan ilçenin tarihi çok eski çağlara dayanır. Antik şehir Seleukei Sidara’nın kalıntıları ilçenin güney batısında yer alıyor. Gül yetiştiriciliği, gül yağcılığı, elma ve kiraz üretimi ilçe ekonomisini oluşturuyor. Halıcılık genelde el tezgahlarında yapılıyor ve halkın geçim kaynağı. Atabey İlçesinde gelişmiş eğitim ve kültür hayatı var. İlçe okur yazar oranı yüzde 100. Selçuklulardan kalma, 1224 yılında kurulmuş olan Ertokuş Medresesi’nde tıp, fizik, matematik, din eğitimi, astronomi ve diğer bilim dallarında çok değerli müderrisler yetişmiş. Atabey’in en tanınmış kişilerinden biri de, 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel. İlçeye bağlı kasabalardan biri olan İslamköy’de onun adıyla anılan Demokrasi Müzesi bulunuyor.

Eğirdir

Isparta il merkezine 34 kilometre uzaklıktaki doğa ve tarihin harmanlandığı ilçe, Eğirdir Gölü, tapusu Atatürk’e verilen Can Adası, Eğirdir’de görülen endemik Apollon Kelebeği ile tanınıyor. İlçede ayrıca ihracatı yapılan kerevit, sazan ve sudak başlıca olmak üzere tatlı su balıkçılığı ve evlerde halı ve kilim dokumacılığı yapılıyor. Halı atölyeleri, kıl keçici, elma üretimi de halk ekonomisine katkı sağlıyor.

Gelendost

İl merkezine uzaklığı 81 kilometre olan ilçe, Yalvaç Deresi’nin suladığı ovada kurulmuş. Dolayısıyla geçim kaynağını, başta elma üretimi olmak üzere şekerpancarı, arpa, buğday gibi tarım ürünleri ve bağcılık oluşturuyor. Koyun ve kıl keçisi, halı dokumacılığı de geçim kaynaklarından.

Gönen

Isparta Ovası’nda yer alan ilçe, İl merkezine 25 kilometre uzaklıktadır. Gül ve gül yağı üretimi ekonomisini oluşturuyor. Diğer ilçelerde olduğu gibi halı dokumacılığı yaygın.

Keçiborlu

Keçiborlu Deresi vadisinde kurulu olan ilçe, merkeze 40 kilometre uzaklıkta olup, kükürt yataklarına sahip. Ekonomisi tarıma dayalı ilçede buğday, arpa, elma, şekerpancarı yetiştiriliyor olup, bağcılık ve gül yetiştiriciliği de yaygın. Evlerde dokunan halılar ve canlı hayvan ticareti de ilçenin gelir kaynaklarından bazıları.

Senirkent

Hoyran Gölü kıyısındaki ovada kurulu olan ilçe, il merkezine 72 kilometre uzaklıkta olup, dağlarla çevrili. El dokuması halılar ve tarım, ekonomisini oluşturmakta. Şekerpancarı, elma, üzüm, arpa, buğday ve soğan yetiştiriliyor.

Sütçüler

Isparta’ya 102 kilometre uzaklıktaki eski adı Cebel olan ilçe, ormanlık bir alanda kurulu küçük bir yerleşim merkezi. Tarıma uygun arazi pek olmadığından ilçe hayvancılıkla geçimini sağlıyor. Dağların yüksek kesimleri hayvancılık için elverişli yaylalarla dolu. Yine pek çok ilçede olduğu gibi evlerde halı dokumacılığı yapılıyor.

Şarkikaraağaç

İl merkezine 122 kilometre uzaklıktaki ilçe, Kızıldağ Milli Parkı’nı sınırları içerisinde barındırıyor. Orman, Toros sediri ağaçlarıyla kaplı ve ilçe ambleminde Toros sediri logosu kullanılıyor. Geleneksel Helva Bayramı şenliği de bu bölgede yapılıyor. Ekonomisi diğer ilçelerde olduğu gibi tarıma dayalı, hayvancılık ve halı dokumacılığı da ilçenin geçim kaynaklarından.

Uluborlu

Kirazıyla meşhur ilçe Isparta’ya 65 kilometre mesafede bulunuyor. Kapıdağ eteklerinde Senirkent Ovası’nda olan ilçede, tarım ve halı dokumacılığı geçim kaynaklarını oluşturuyor. Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali her yıl haziran ayında yağlı pehlivan güreşleri, konserler ve çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Yalvaç

Eğirdir Gölü yakınlarında Sultan Dağları’nın eteklerinde kurulmuş olan ilçe, il merkezine 109 kilometre uzaklıkta. İsmini Oğuz Beylerinden Yalvaç Bey’den alan ilçe, çok eski zamanlara dayanan tarihiyle bölge için önemli bir turizm potansiyeli oluşturuyor. Antik Kent (Antiocheia in Psidia) ve Yalvaç Müzesi zengin içerikleriyle turistleri bekliyor.

Yenişarbademli

İl merkezine 106 kilometre uzaklıkta ve Pisidia Bölgesi’nde bulunan ve eski adı Gorgorum olan ilçede, pek çok uygarlık tarihi boyunca yaşamış. Evlerde halı dokumacılığı, tarım ve hayvancılık geçim kaynağını oluşturuyor.