Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Gelibolu Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
203 tesisin 20 tanesini görüntülediniz

Truva’dan Çanakkale’ye”

Gelibolu, Çanakkale Boğazı ile Saros Körfezi arasında, güneye doğru uzayan yarımada. Tarihteki ismi Khersonesos olan yarımada, Avrupa’nın güney doğusundaki son kara parçası. Tarihi Troya kenti kadar eski olan, Çanakkale’nin ilçesi de yarımada ile aynı ismi taşır. Trakya ve Ege iklimlerinin arasında kalan bölgede, ilkbahar mevsimi kısa yaşanır. Kışlar sert rüzgarlarla etkili olurken, sonbahar ılık ve yağışlı geçer. Yazları ise Akdeniz iklimi gibi, ılıktır.

Kurtuluş Savaşı'nda büyük bir destanın yazıldığı Gelibolu, yıl içerisinde yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğramakta. Tarihi ve denizinin güzellikleri ilgi çeken yarımada, sayısız anıt, şehitlik ve mezarlıkları ile o yılların ne kadar zor geçtiğini anlatmakta.

Gelibolu, Asya ve Avrupa arasında geçiş noktası olan konumuyla, tarihi sit alanı, kültürel varlık ve arkeolojik sit alanları tescillenmiş bir yarımada.

Gelibolu yöresinde, yaşanan savaşlarla ilgili, şehitlerimizin anısına yapılan pek çok hediyelik eşyaları satın almanız mümkün. Toprak işçiliği gelişmiş olan bölgede, vazo, saksı, kavanoz, fincan gibi eserler ve pamuktan dokuma ürünler dikkat çeken diğer hediyelik eşyalardan. Çarşıda rahatlıkla bulabileceğiniz bu hediyelikleri Gelibolu destanı anısına sevdiklerinize hediye edebilir, yaşananların zorluğunu anlama olanağı bulabilirsiniz.

Gelibolu Yarımadası'nın Yerleşim Alanları

Gelibolu Troya kenti kadar eski bir yerleşim yeri olan Gelibolu ilçesi, eserleri ile tarihe ışık tutmakta.

Eceabat Çanakkale ilinin ilçesi olan Eceabat, tarihte Maydos olarak da bilinir. Osmanlı kaleleri ile ünlü olan ilçe, özellikle Bigalı, Kilitbahir, Sestos, Seddülbahir kaleleri ile ziyaretçileri kendine çeker.

Lapseki Gelibolu Yarımadası’nın Anadolu yakasında yer alan ilçenin kuruluşu Helenistik döneme kadar iner. Roma, Osmanlı dönemlerinden de eserleri de barındıran ilçe, ziyaretçilerin akın ettiği bir bölge.

Ezine Antik çağlardan beri yerleşim alanı olan bölge, tarihi eserleri ve plajları ile dikkat çeker. Özellikle Geyikli, Ezine, Aktaş, Tavaklı plajları doğayla iç içe huzur dolu yerler.

Çan Orman ve tabiat güzelliğiyle ön plana çıkan ilçe, jeotermal kaynakları ile sağlık turizminde önemli bir yere sahip.

Biga Gelibolu yarımadasındaki en büyük yerleşim yeri olan Biga, tarihi ve doğal güzelliklere sahip. Karabiga’daki kalıntılar ve kaplıcalar turizmin gelişmesine katkı sağlar.

Yenice Av turizmi için önemli yerleşim alanları arasında olan Yenice, Çanakkale Balıkesir arasındaki önemli bir mola yeridir.

Ayvacık Antikçağdan günümüze kadar gelen eserleri ile turizm açısından önemli bir bölge.

Gökçeada Gelibolu Yarımadası’ndaki, Türkiye’nin en büyük adası konumunda olan Gökçeada, havaalanına da sahip olan bir ada. Tarihi ve doğal güzelliklerini görmek isteyenlerin hem deniz yoluyla, hem de hava yoluyla ulaşım imkanı bulunmakta. Meşhur çamur banyolarının da, termal turizm severler tarafından göz ardı edilmemesi gerek.

Bozcaada Türkiye’nin 3. büyük adası olan Bozcaada, tarihe stratejik konumuyla damga vurmuş. Plajlarının güzelliği ve balıkçılık meraklılarının uğrak yeri olmuş.