Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Of Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

 “Karadeniz'in Hırçın Delikanlısı”

Karadeniz'de, Trabzon'un doğusunda bulunan, Of ilçesinin tarihi çok eskilere uzanıyor.

Of'un tarihinin Yunan kolonilerinin gelişi ile başladığına ilişkin yaygın bir düşünce varsa da, aslında çok öncesinde de bölgede yerli halkın yaşadığı kanıtlanmış durumda.

Geçmişte Yunanlılarca defalarca işgal edilmiş bölge, Romanın parçalanmasından sonra da Bizans topraklarına dahil olmuş. Sayısız savaşlara tanıklık etmiş, 1461 tarihinde Fatih Sultan Mehmet'in Of'u fethi ile de Osmanlı topraklarına geçmiş.

Of' topraklarının tarım için verimli olduğunu söylemek zor. Hal böyle olunca, genç nüfus ya çalışmak için göç etmiş ya da okuma amacıyla başka yerlere gitmiş.

Osmanlı Dönemi'nde de din adamı yetiştiren kurumlar İstanbul'da ve ağırlıklı olarak Of'ta olurmuş. Bu nedenle de halk arasında Of'lu hoca tabiri kullanılır. Aslında Of'lulara ve Of'lu hocalar sosyal yaşam içinde de etkin olmuşlar ve öne çıkmışlar. Hazerfen Ahmet Çelebi ile birlikte bener şekilde 7 Türk uçmayı denemiş ve bunlardan 3'ü Of'luymuş. Osmanlı topraklarında bunca vilayet varken 7 kişiden 3'ünün buralı olması ilginç bir oran. En hassas, en doğru saati onlar bulmuş mesela. Medreselerde öğretmenlik yapmışlar. Zamanında padişaha karşı gelmişler. Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk'e karşı gelmişler. Yani Of'lular, çoğu zaman, sıra dışı ve bildiğini direkt söyleyen kişi profiline uygun hareket etmişler.

Trabzon'a ortalama 55 dakika uzaklıkta bulanan Of'un yeşillikler içindeki dereleri, paralel şekilde adeta yerleştirilmiş olan dağların kuzey yamaçlarından süzülerek denize akıyorlar.

Karadeniz iklim tipinin özelliklerinin açıkça görüldüğü Of'ta, bol yağışın sonucu olarak yeşil bir çevre, ormanlık araziler ve akarsular görülür.

Gür ormanlar zaman içinde kesilmişler, kullanılmışlar. ama neyse ki, bu bölgedeki ormanların kendi kendini yenileyebilme özellikleri var ve bu özellikleri nedeniyle orman arazileri ilçede geniş yer kaplıyor.

Trabzon'a ortalama 45 dakika uzaklıktaki Of, tipik bir Karadeniz ilçesi. Daha önce fındık ağaçları ağırlıktayken, son zamanlarda onlar yerlerini çay fidelerine bırakmışlar. Meyve ağaçları konusunda oldukça bereketli bir ilçe Of. Özellikle de Karadeniz'e özgü olan karamış meyvesi...

Of'ta arıcılıkla da yoğun olarak ilgilenildiğinden, ilçeye gelen ziyaretçiler; üretilen arısütü, polen ve balları sevdiklerine hediyelik olarak alıyorlar.

Ayrıca; hayvancılık da ekonomik gelirin önemli bir kaynağı ve doğal ortamlarda yetiştirilen ineklerin sütü ile bunlardan yapılan peynir, yoğurt ve yağlar, ilçe pazarlarında satılıyor.