Title
Uzun Süre İşlem Yapmadınız

Listelenen otel fiyatları zaman aşımından dolayı değişmiş olabilir.Güncel fiyatlara erişmek için sayfayı yenileyin.

SAYFAYI YENİLE
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi 26 Mar 2024 Sa
Çıkış Tarihi 27 Mar 2024 Ça
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda, 2 Yetişkin
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Kuala Lumpur Otelleri

tesisin tanesini görüntülediniz

Malezya’nın Egzotik Şehri”

Güneydoğu Asya’da yer alan Malezya’nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Kuala Lumbur, kozmopolit yapısıyla görülmeye değer bir yer olmaktadır. Ayrıca Malay, Çin ve Hint nüfusu barındıran şehirde dünyanın en yüksek yapılarından olan Petronas İkiz Kuleleri bu şehri ziyaret edenlerin görmesi gereken yerlerden biri.

Yaklaşık 2 milyon nüfusa sahip olan şehir, 1857 yılında Gombak ve Klang nehirlerinin birleştiği yerde kurulmuştur. Selengor Sultanlığı içinde bağımsız bir adacık olarak yer alan Kuala Lumbur 243.65 KM2’lik bir yüzölçüme sahip.

Malezya’nın devlet başkanı olan kral aynı zamanda silahlı kuvvetler başkomutanı ve Kuala Lumpur’da da dini kurumların başıdır. (Bazı eyaletlerde dini kurumların başı sultandır)

Kuala Lumpur, 1974 yılından beri Malezya’nın federal bölgesi konumunda olup yerel hükümet seçimleri 1970’den beri askıya alındığı için belediye başkanları federal bölge tarafından atanmaktadır.

Tropik iklim koşullarının hüküm sürdüğü şehirde sıcaklık ortalaması en yüksek 31.4 en düşük ise 22.1 olmakta ve her mevsim yağış görülüyor.

Klang Vadisi boyunca uzanan Kuala Lumpur’un sınırlarını doğudaki Titiwangsa Dağları ile batıdaki Malakka Boğazı oluşturuyor.

Kuala Lumpur’un önemli ilçeleri arasında City Centre, Metro Prima ve Taman Bukit Pantai yer alıyor.

Başkentimiz Ankara’nın da kardeş şehirler arasında bulunduğu Kuala Lumpur da Malay, İslam, Hint ve Çin kültürleri bir arada bulunduğu için görülecek yerler arasında bulunuyor.

Türkçe anlamı “Çamurlu Kavşak” olan şehir gökdelenler, lüks oteller, modayı takip eden alış veriş merkezleri olan bir şehir olarak ziyaretçilerin karşısına çıkıyor.

Bölgenin en önemli gelir kaynaklarını palmiye yağı ve turizm oluşturuyor.

Para birimi olarak Malaysian Ringgit kullanılırken büyük mağazalar dışında alış veriş yaparken pazarlık yapmak gerekiyor.

Kuala Lumpur’da ilköğretim seviyesinde Horizon Expatriate School isminde bir de Türk okul mevcut.

Kuala Lumpur’un 2 önemli üniversitesi Universiti Malaya (UM) ve International Islamic University Malaysia (IIUM) olmasına rağmen Malezya’da bulunan diğer üniversitelerin kampüsleri de burada yer almakta. Çünkü Malezya’da üniversiteler tek merkezde toplanmayıp eyaletlerde kurdukları kampüslerle ülke çapına yayılmışlardır. Bu yüzden üniversitelelerin diğer eyaletlerde kampüsü yoksa bile mutlaka şubeleri vardır. Üniversitelere kayıtlar Şubat – Mayıs aylarında gerçekleşmekte üniversitelerdeki eğitim ise Eylül ayında başlıyor.

Malezya’da trafik İngiltere’de olduğu gibi soldan işliyor. Trafik çok şeritli olmasına rağmen gerek araçların artması gerekse yağmurlu havalar yüzünden sıkışık olmakta ve yavaş ilerlemektedir. Buna rağmen insanların trafikte birbirlerine gösterdikleri saygı gözlerden kaçmıyor. Fakat bir hatırlatma sıkışıklıktan dolayı trafikte seyreden çok sayıda motosiklet var ve çoğu da gençler tarafından kullanıldığından dolayı bu motosikletlere dikkat etmek gerekiyor.

Şehirlerarası demiryolu ulaşımının mevcut olduğu şehirde, bu ulaşım pek tavsiye edilmiyor. Bunun yerine otobüs hizmetlerinden faydalanılması tavsiye ediliyor. Ayrıca şehir içi hafif ulaşım sistemi, araç kiralama ve taksi uygulaması yaygın olarak göze çarpıyor. Taksilerde taksimetre bulunmasına rağmen çoğu taksici taksimetresini çalıştırmayıp pazarlık etmeyi tercih ediyor.

Şehir içi ulaşımda Air Train ismi verilen metroların yanı sıra turistler için hizmet veren ve görülecek olan yerlerde duran çift katlı KL Hop-on Hop-off otobüsleri de kullanabilirsiniz. Hatta otobüslerde bulunan kablosuz internet sayesinde çektiğiniz fotoğraf ve görüntüleri anında sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Bu otobüsleri kullanmak isteyenler için bir hatırlatma. Otobüsler yarım saatte bir kalkmakta olup trafik sıkıştığı zamanlarda seferlerin gecikmesine de hazırlıklı olmak lazım. Bu yüzden yarışlı havalarda ya da iş çıkışı saatlerde bu otobüsleri kullanmak yerine şehri yaya olarak gezmek ya da taksi kiralamak daha mantıklı bir seçenek gibi gözüküyor.

RapidKL otobüsler ise Bandar hattı (B), Utama hattı (U) Tempatan hattı (T) ve Ekspres (E) olmak üzere farklı hatlarda yolcularını taşıyor. B ile şehir merkezine, U ile şehrin banliyölerine T ile tren hatlarına yolcular taşınırken Ekspres anlamına gelen E otobüsleri oto yolları kullanarak yolcularını gitmek istedikleri yerlere götürüyor.

Kuala Lumpur’un otobüslerini kullanırken seferlerin sabah 6’da başlayıp gece 23’te sona erdiğini unutmayın özellikle bu şehrin gece yaşamını merak edenler 23’ten sonra otobüslerin sefer yapmadıklarını akıllarından çıkarmasın ve kendilerine ulaşım için alternatif seçenekler bulsun.

Metrobüsler de şehir içi ulaşımı sağlamasına rağmen eski ve zor çalışır olduğundan bozulabildiğinden dolayı ulaşımda metrobüsü tercih edenler buna hazırlıklı olsun. 

Kuala Lumpur’da her türlü bütçeye hitap eden alış veriş imkanları bulunmaktadır. Alış veriş merkezleri, gündüz pazarları, gece pazarları, duty-free mağazalar, pasajlar ve küçük dükkanlar alış veriş yapılacak yerler arasında ön plandadır. Alış veriş merkezlerinde çeşitli hediye seçenekleri arasından seçim yapmak gerekirken yerel pazarlar ve dükkanlardan da yöresel hediyelik eşyaları seçebilirsiniz. Açık Pazar tezgahları ise yerel ürünlerle beraber yerel giysiler satın alınabilir. Buralarda pazarlık yapılarak fiyatları indirme imkanı da bulunuyor.

Bu şehre gelenler genelde kalay-kurşun karışımı özel malzemeden üretilen ürünlerin yanı sıra hazır giyim el yapımı ürünler, batik ürünler ve yöresel ürünleri daha çok tercih etmektedirler.

Kuala Lumpur’u ziyaret etmek isteyenler bu ziyaretlerini ekim-kasım aylarına denk getirirlerse alış veriş festivaline katılma imkanına kavuşur ve festivalde çok çeşitli ürünleri çok uygun fiyata alabilirler.

Şehirdeki belli başlı alış veriş merkezleri arasında Jalan Sultan İsmail, Jalan Bukit Bintag, Jalan Inbi, Petaling Sokağı’nın yanı sıra Kuala Lumpur Plaza gibi büyük alış veriş merkezi gösterilebilir.