Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Sakarya Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
161 tesisin 20 tanesini görüntülediniz

Göçmen Kültürün Eğlenceli Şehri”

Kuzeyde fındığın cenneti olan Karadeniz ile sınırı bulunan; İzmit, Bilecik, Düzce ve Bolu gibi birçok değerli şehir ile sınır komşuluğu yapan Sakarya, Marmara Bölgesi’nin Kocaeli bölümünde bulunuyor. Bir Marmara şehri olduğu halde Marmara Denizi’ne kıyısı olmayan Sakarya'nın Karadeniz'e kıyısı bulunuyor ve şehrin içerisinden geçen Sakarya Nehri de Karadeniz’e dökülüyor.

Çok eski çağlardan itibaren birçok farklı uygarlığa ev sahipliği yapan Sakarya şehrinde, uygarlık tarihinin önemli toplumlarından olan Frigler’in yoğun etkisi görülmekte. Şehir içerisinde yapıla arkeolojik araştırmalarda elde edilen bulgular şehrin aynı zamanda Roma etkisi altında kaldığına da işaret etmekte ancak şehrin ismini dahi tarihinde en büyük sıçramayı yaşadığı Frig uygarlığından aldığı söylenmekte.

Marmara Bölgesi'nde bulunması ve konumu sebebiyle ekonomik faaliyetlerinin sanayicilik üzerine yoğunlaştığı düşünülse de Sakarya’nın geçim kaynaklarının başında tarım faaliyetleri yer alıyor. Sakarya Nehri ve Sapanca Gölü çevresindeki verimli topraklarında; hem Marmara, hem de Karadeniz iklimi görülmesi sebebiyle her iki iklimin doğal zenginliklerinin üretilmesine de uyumlu olan şehir Marmara’nın fındık deposu olarak bilinmekte. Aynı zamanda son yıllarda otomotiv ve tekstil alanında da büyük gelişmeler göstermesi, Sakarya'nın kısa süre içerisinde umut vaat eden bir şehir haline gelmesini ve gelişen ekonomisine paralel olarak, birçok ilden göç alarak nüfusunu da kısa süre içerisinde artırmasını sağlamış.

Doğal zenginlikleri ve kültürel mirası ile kültür turizminde de önemli bir yer tutan Sakarya, aynı zamanda sınırları içerisinde bulundurduğu kaplıcalar ile turizm şehirleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Kültür turizminin yanında kaplıca ve sağlık turizmine de hizmet eden şehir hem yerli hem yabancı birçok turist tarafından ziyaret ediliyor.

Şehirde bulunan alışveriş kompleksleri ve eğlence mekanlarının yanı sıra sinema salonları ve tiyatro kulüpleri ile kültürel birçok aktivitede bulunabilir, sıklıkla organize edilen fuar ve konserlere katılarak hayatınızı ya da seyahatinizi çok daha renkli bir hale getirebilirsiniz.

Gelişmiş imkanlara sahip olan spor kompleksleri ve fitness salonları ile sporseverlerin de rahatlıkla spor yapabileceği Sakarya, diğer büyükşehirlerde bulabileceğinize yakın sayıda sosyal ve kültürel faaliyet imkanı ile kaliteli zaman geçirmenizi garanti ediyor.

Sakaryaspor Futbol Takımı, ildeki sporseverler için tutku haline gelmiş. Taraftarları arasında, kendilerine Tatanga diyen bir grup da bulunuyor.

Şehir içerisinde hem merkez ilçesi Adapazarı'nda, hem de diğer ilçelerinde alışveriş yapabileceğiniz farklı mekanlar bulabilirsiniz.

İLÇELERİ

Adapazarı Sakarya'nın merkez ilçesi olan Adapazarı'nın ismi, Sakarya'nın bile önüne geçmiş durumda. Bu nedenle, Sakarya ilinden bahsederken, Adapazarı dendiğine sıklıkla rastlayabilirsiniz. Merkez ilçe olması nedeniyle, Sakarya'nın kalbi gerçekten de Adapazarı'nda atıyor gibi görünüyor. Ancak, diğer ilçelerine de baktığınızda, hepsinin kendine özgü farklılıkları olduğunu anlıyorsunuz.

Akyazı Ormancılık ve tarıma dayanan ekonomisi ve dağlık yapısı özellikle ormancılık faaliyetlerinin yürütülmesi için ideal. Yılın özellikle sonbahar aylarında dağcılık ve dağ yürüyüşleri ile ilgilenen turist gruplarını sıklıkla ağırlıyor. Kuzucuk kaplıcaları bu ilçede bulunuyor.

Arifiye Adapazarı merkez ilçesinin güneyinde, Sapanca Gölü'nün ise doğusunda bulunuyor. Ne yazıktır ki, özellikle son 200 yıl içinde yaşanan deprem ve su baskınları, buradaki izlerin çoğunu silmiş. Kafkaslardan ve Balkanlardan gelen göçmen halkın yoğunlukta olduğu bir ilçe. Aslında, Sakarya, genel olarak göçmen halkın tercih ettiği illerden olmuş.

Erenler Anadolu'da bulunan erenlerden yedisinin yaklaşık yediyüz yıl kadar önce buraya yerleştiği, bunun doğal sonucu olarak da burada bir tekkenin bulunduğu söyleniyor. İlçe sınırları içinde yer alan Sakar Baba Türbesi de bu görüşü doğrular nitelikte.

Ferizli Sakarya Ovası üzerine kurulu olan ilçe Sakarya Nehri’ne de ev sahipliği yapmakta. Topraklarının birçok farklı ürün yetiştirme konusundaki verimi bundan kaynaklanıyor. İnönü Evi, Seyifler Kalesi, Cennet Kadın Mezarı, Papazın Değirmeni, Cennet Göleti, ilçe sınırları içinde gezilecek yerlerden bazıları.

Geyve Samanlı Dağları’nın güneyinde yer alan ilçe genel olarak düz bir arazi üzerine kurulmuş. Sakarya ırmağı ve Geyve Çayı’nın yolu üzerinde yer alan ilçenin toprakları tarım açısından oldukça verimli. Geyve isminin, Bithynia Kralı'nın annesi olan "Gekve Hatun"dan geldiği söyleniyor. Akıncılar Kilisesi, II. Bayazıd Köprüsü, Özel Alifuatpaşa Kuva-i Milliye Müzesi, görülebilecek yerden bazıları.

Hendek İlçenin merkeze uzaklığı ortalama 30 km. Ne yazık ki, bölgenin ilk çağlardaki hakimi olarak bilinen Bitinyalılar'dan kalan bir eser ilçede bulunmuyor. Romalılar, Selçuklular ve Bizanslılardan da geriye kayda değer bir eser kalmamış. Çünkü o dönemlerde Hendek, bataklık bir alanmış.Bağdat Yolu üzerinde bulunduğu için de, gezginlerin mecburi uğrak yeri olmuş.

Karapürçek 17 köye ev sahipliği yapan ilçe aynı zamanda içinden geçen Mudurnu Çayı sebebiyle verimli ve kaliteli topraklara sahip. Dalgalı bir araziye sahip olan ilçe, hayvancılık ve ormancılık faaliyetleri konusunda gelişmiş.Teketaban Tümülüsü, ilçede ziyaret edilebilecek yerlerden.

Karasu İlçe, Batı Karadeniz Bölgesi'nin bitip, Marmara Bölgesi'nin başladığı noktada bulunuyor.

Güneş, kum, deniz ve orman, nehir, göl üçlemelerinin bulunduğu bir bölge olması nedeniyle, Sakarya'nın turizm açısından önemli bir ilçesi. Karasu'da turizm Haziran ayı ortasında başlayıp, Eylül sonuna kadar devam ediyor. Karadeniz Sahili, Yenimahalle, Acarlar ve Küçük Boğaz Gölleri ile Maden Deresi, bölgenin turizm noktaları arasında bulunuyor. İlçede, 30 yılı aşkındır devam eden ve artık geleneksel hale gelmiş, turizmi yönelik Karasu Festivali'nde sanat, kültür ve müzik etkinlikleri düzenleniyor. Ayrıca, Haziran ayının 3. haftası düzenlenen Kızılcık Tepe Yayla Şenlikleri, bölge haklının çoğunluğunun Karadenizli olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor.

Kaynarca Orhangazi Dönemi'nden kalan Şeyh Müslihiddin Camii, Karadeniz'e 700 m uzaklıktaki Acarlar Gölü ve Topçular Tümülüsü, ilçede görülecek yerlerden.

Kocaali İçerisinde 14 köy bulunduran bu ilçenin toprakları genellikle düz ve verimli. Tarım ile geçim sağlayan köy halkının yetiştirdiği başlıca ürün ise, mısır. Ekonomik faaliyetleri doğrultusunda ticari turizm bölgesi haline gelen ilçe özellikle Marmara Bölgesi'ne fındık ve mısır üretimi yapmakta.

Pamukova Sakarya merkezine 43 kilometre mesafede olan ilçe, Ankara-İstanbul demiryolu üzerinde. İlçe eski yapıları ve mimarisi ile birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası haline gelmiş.

Sapanca Sapanca Dağları ve Sapanca Gölü'nü içerisinde bulunduran ilçe, Sakarya içerisinde turizm faaliyetlerinin en yaygın olduğu yer. Kaplıcalar ve göl turizmi ile yıl içinde özellikle sonbahar aylarında yoğun turist çekiyor.

Serdivan Adapazarı'nın yaklaşık 6 km. batısındaki yer alan Serdivan; geçmişte Arnavutluk, Bulgaristan, Yugoslavya ve Karadeniz'den aldığı göçlerle gelişmiş ve büyümüş. Beşköprü (Justinianus Köprüsü), ilçede gidilecek yerler arasında.

Söğütlü Her yıl Temmuz veya Ağustos aylarında "Tarım, Hayvancılık ve Süt Festivali" düzenleniyor. Harmantepe Kalesi, Sögütlü-Akgöl Köyü-Akgöl Mevkii Doğal Sit Alanı ile Arkeolojik Sit Alanı, ilçenin görülebilecek yerleri arasında.

Taraklı Bölgenin meşhur Taraklı Evleri, Safranbolu Evlerine rakip olur bir güzellikte. Safranbolu'dan farklı olan en belirgin özelliği; Taraklı Evleri'nin yeşillikler içinde bulunması. Evler, Osmanlı'nın şehir dokusunun örneği olacak şekilde, üç katlı olarak inşa edilmişler. Karagöl Yaylası, Hisar Tepesi ve tarihi hamam, görülesi yerlerinden.