Title
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Tekirdağ Şehir Merkezi Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
23 tesisin 20 tanesini görüntülediniz

Kültür, Ticaret ve Alışverişin Merkezi”

Doğu ile Avrupa arasındaki göçler, istilalar, ticaret ve kültür alışverişleri ve her türlü ilişkilerin Trakya üzerinden gelişmesi bu bölgeyi çok önemli bir yer yapmış. Ayrıca Trakya’nın üçüncü büyük şehri.

Tekirdağ’ın tamamı Trakya bölgesinin içinde yer alıyor. Bu ilin yeryüzü şekilleri daha çok ovalardan oluşmakta. İlde Akdeniz ikliminin etkileri görülürken, İç kesimlerde iklim sertleşir.

Saray ilçesine bağlı Güneş Kaya ve Güngörmez vadilerinde bulunan mağaralardan edinilen bilgilere göre, Tekirdağ İli’nde, taş devrinin üst kısmına ait yerleşmelere rastlanmış. İÖ 40000 ile 10000 yıllarına ait Şarköy’de ise, Neolitik taş, balta üretme merkezlerine rastlanmış.

İÖ 1400 ile 1000 yılları arasında göçler ile birlikte gelen ve toplumsal örgütlenme bakımından çok geri düzeyde Trak toplulukları bulunur. Traklar göçebe hayatı benimserken İ.Ö. 8 ile 6. yüzyılda Ege adalarından buraya gelen Samoslu halk Marmara Denizi’nin kıyılarında koloniler kurarak yaşar. Bu kolonilerden en önemlileri şimdiki Tekirdağ İli sınırları içinde yer alan Marmara Ereğlisi (Perinthos) ile Barbaros (Bisanthe) dur. Bu bölge İ.Ö. 546 ile 430 yılları arasında Perslerin istilasına uğrayarak onların egemenliğine girer.

İ.Ö. 352 yıllında bu bölge Makedonya Kralı II. Philip tarafından Marmara Ereğlisi’ne kadar işgal edilir ama bu yeri alamaz, büyük bir direnişle karşılaşır. Philip öldükten sonra onun yerine geçen Büyük İskender Hindistan seferinden sonra bu yeri kendi topraklarına katar.

Bu bölge İ.Ö. 30 da Roma İmparatorluğu’nun egemenliğine girene kadar Makedonya ve Odris kralları arasında sürekli olarak el değiştirir.

İ.S. 3.yüzyılda Genç Roma dönemindeki adı Rhaedestus olan Tekirdağ, Bizans döneminde Rodosto adıyla anılır.14. yüzyılda Osmanlı egemenliğine geçen bu il Rodosçuk ismini alır. Bizans zamanında ise Tekfurdağı olarak bilinen bu şehir Cumhuriyet döneminde şimdiki adını yani Tekirdağ ismini alır.

Doğa ile iç içe olmaktan hoşlananlardan birisi iseniz sizde doğa ve dağ yürüyüşlerine katılabilirsiniz. Bu turlardan biri kuzeyde Ergene Vadisi boyunca yapılır, ikinci turun güzergâhı ise İnecik, karaçalı, Tatarlı, Beyoğlu, Sağlamtaş ve Çınarlıdere olarak yapılır.

Şarköy İlçesi’nde bulunan Ganos Dağları ile Saray İlçesi’nin kuzey tarafındaki dağlarda yürüyüş için çok uygun yerler olarak göze çarpar.

Mağaraları gezmek isterseniz size Saray İlçesi’nde bulunan ve fiziksel yapı olarak değişiklik gösteren Güngörmez Mağarasını önerebiliriz.

Açık havada uyumaktan hoşlananlar için kamp ve karavan gezilerini tavsiye ederiz. Bu etkinlik için Marmara Ereğlisi, Saray ve Şarköy yerlerini seçebilirsiniz. Buralarda kamp yapmak için açık alanlar bulunur.

Sakin bir gün geçirmek isteyenler için önerebileceğimiz en güzel uğraş olta ile balık tutmak. Tekirdağ İli’nde, Marmara Ereğlisi ve Şarköy deniz kıyıları bu uğraş için çok uygun olanaklar sunuyor.

Saray İlçesi, Şarköy de bulunan Ganos Dağları atla yapılan doğa yürüyüşleri için çok uygun yerler olarak karşımıza çıkar.

Şehre tepeden bakmak isterseniz size adrenalin yüklü bir aktiviteden bahsedelim. Tabii ki bunu yapmanız için yükseklik korkunuz olmamalı. Bahsettiğimiz bu uğraş yamaç paraşütü. Havada kalma süreniz yaklaşık olarak 10 dakika ile 2 saat arasında değişir. Yamaç paraşütü için en uygun yer 625 metre yüksekliğine erişen Nişantepe yeri. Bu yerde yılın 300 günü rüzgârlarda uygun olduğunda uçuş yapılabilir.

Tekirdağ İli’ne gidip de oradan güzel hediyelik eşyalar almadan dönmek olmaz.

En yaygın el sanatları arasında dokumacılık, sepet örücülüğü, sarnıçlık ve çarık örme gelir. Bunların yanında halı ve kilim alınacaklar arasında bulunur.

Tekirdağ denince akla gelen ilk içecek Tekirdağ rakısı olur. Başka bir içecek olarak ta size Şarköy şaraplarını önerebiliriz. Bunun dışında mevsiminde bulunan Hasanbey Bey Kırkağaç karpuzları gelir. Ayrıca haziran ayında buraya yolunuz düşerse kiraz festivalinden mutlaka kiraz almalısınız.

İLÇELERİ

Çorlu Antik çağlarda ismi Tzolous olarak bilinir. Çeşitli dönemlerde Bizans, Makedon ve Roma egemenliğine girer. Hun, Avar ve Peçenek halkının akınlarına maruz kalır.

Bu kent Bizans Devleti’nin İstanbul ile Avrupa arasında bulunan kalelerinden sadece biriydi.

Marmara Ereğlisi Eskiden aldığı isim Perinthos. Samao’lu kolonistler tarafından M.Ö 600 yıllarında kurulur.

Bu şehrin kuruluş efsanesine göre Herakles ve Artemis meşalesi ile bulunur. Bundan dolayı da İ.S. 2.yüzyılda şehrin ismi Heraklia olarak değişir.

Muratlı Bu yerin ismini I.Sultan Murat verir. Seferden dönerken burada mola veren padişah burayı çok beğenir ve isminin Murateli olmasını buyurur.

Saray Eski bir yerleşim merkezi olduğu düşünülen bu şehir M.Ö. 400 lü yıllarda kurulduğu biliniyor.

Hayrabolu Bilinen en eski adı Chariupolis ( Rüzgârlı Şehir ) olduğu bilinir. Daha sonra ismi bir fetih sırasında ölen bir komutanın Hanripol’un ismi olur. Trak halkının yerleşim yeri olur. Tarih boyunca bu şehir Makedonyalı, Avar, Bulgar ve Peçenek halkının akınına uğrar.

Malkara Tarih boyunca birçok ada sahip olan bu kentin isimlerinden bazılarını şöyle sıralayabiliriz. İran halkı Margaar, Bizanslılar Megalo Hora, Migalgara gibi isimler takarlar.

Şarköy Bu yerleşim yerinde Erken Devir Çağına ait bronz kalıntılara rastlanır. ( İ.Ö. 1200 yılları ) Miken kılıçlarına da rastlanır.

Yunanlılar M.Ö.750-550 yıllarında Trak halkıyla anlaşarak kıyı şeridinde koloniler kurar.