Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Artvin Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Artvin Otelleri Fırsatları

Artvin otelleri sizi, yeşilliğe ve huzura davet ediyor. El değmemiş doğal güzellikler şehri olarak tanımlayabileceğimiz Artvin, her adımda size sürprizler yaşatacak. Keskin virajlı yollarda dolaşırken birden karşınıza meyve bahçeleri, aniden yükselen dağlar, zeytinlikler çıkabilir Artvin'de. Yemyeşil yaylalarda rengarenk çiçekleri, krater gölleriyle eşsiz doğası sizi karşılıksız kucaklarken festivalleri, özgün mimari yapısı, kaleleri, köprüleri, kiliseleri ve kanyonlarıyla unutulmaz bir tatil yapacaksınız. Doğa ile iç içe Artvin otelleri size sonsuz bir huzur sunacak. Bungalov tipi oteller ile gözünüzü muhteşem bir doğaya açacaksınız. Karadeniz otelleri arasında en muhteşem doğaya sahip otelleri bünyesinde barındıran Artvin otelleri size her şeyi unutturacak. Popüler tatil yerlerinden biri olan Artvin'de ilgiyi ise en çok Şavşat ve Karagöl çekiyor. Artvin'in büyüleyici doğası ile baş başa kalmak için şimdi size uygun Artvin otelleri ile konaklamanızı ayarlayın ve Artvin'i keşfetmeye başlayın. 


Artvin

Karadeniz kıyısındaki Arhavi ilçesiyle Artvin il sınırı başlıyor. Sahilden devam edince Hopa, 18 km. sonra Sarp Sınır Kapısı ve Gürcistan. Türk vatandaşları, nüfus cüzdanları yanındaysa 15 dakikada başka bir ülkeye adım atabiliyor. Hopa’dan güneye doğru 1860 rakımlı Cankurtaran Geçidi, sizi Borçka’ya götürüyor. 690 metre yükseklikteki 5.300 metrelik Cankurtaran Tüneli, bittiğinde Türkiye’nin en uzun tüneli olarak kayıtlara geçiyor. Borçka’dan çıkıp, 2800 metre yüksekten aşağı inerek şehri ikiye bölen Çoruh Nehri’nin hırçın köpükleriyle Artvin merkeze ulaşabilirsiniz. Artvin'deyken;

  1. Artvin’de yaz aylarında yapılan kültür-sanat festivalleri, yayla şenlikleri, rafting, doğa yürüyüşleri ve dağcılık gibi aktivitelerden istediğinizi seçebilirsiniz. Yaylalarda alabalık yiyerek, doğal bitki örtüsünün tadını çıkarabilirsiniz.
  2. Artvin'in her köşesinde, yöreye özgü çok farklı ama çoğu el emeği, göz nuru hediyelik eşyalardan alabilirsiniz.
  3. Yöre insanının önce sıcak sohbeti, sonra el örgüsü çorapları, patikleri, eldivenleri sizi ısıtacak. Dönmenize yakın mısır ekmeği ve mis kokulu tereyağlar alarak evinizde Artvin’i yaşayabilirsiniz. El dokuması kilimler, bakır ürünler hediyelik olarak alınabilir.
  4. Şavşat'tan folklorik bez bebeklerden, ahşap maketlerden ve renkli kilimlerden, Borçka'dan çanak çömlek alabilirsiniz.


Artvin'e Ne Zaman Gidilir?

Artvin'e seyahat etmeyi düşünen misafirlerimizin çok sorduğu sorulardan biridir Artvin'e ne zaman gidilir sorusu. Zira Artvin, Karadeniz ikliminin yoğun olduğu şehirlerden biridir. Karadeniz bölgesi yıl boyunca yağış alan nadir bölgelerden biri olduğu için Artvin de bu yağışlı havaları ile ün salmıştır. Eğer Artvin'e ilkbaharda giderseniz yoğun bir yağmur yağışı ile karşılaşabilirsiniz. Kış ayları ise Artvin'de kar yağışının olduğu dönemler demektir. 


Artvin'in İlçeleri

  1. Ardanuç: 500 m. yükseklikteki ilçe, Artvin’e 37 km. uzaklıkta olup, 1551 yılında Ardanuç Sancağı adını almıştır. İlçedeki Dolishane Kilisesi (Camisi), 10. Yüzyıl ortalarında Hükümdar Bagrat’ın oğlu 1.Smbat tarafından yaptırılmış. Köylüler, zamanla camiye çevirmişler bu sevimli ve küçük kiliseyi. Bahçesindeki güneş saati sökülmeye çalışırken parçalanmış. Freskler tahribata uğratılmış ve geriye çok az fresk kalmış.
  2. Arhavi: Artvin’in 77 km. uzağındaki ilçenin, sahil kıyı şeridi 14 km.dir. Marsis Dağı, 3340 m. rakımıyla ilçenin en yüksek bölgesidir. Göle ve Karagöle ismi verilen krater gölleri 2800 m. yükseklikte bulunuyor. Bunların dışında 3 adet irili ufaklı göl mevcut. Çay üretimi dışında bölgede narenciye tarımı da yapılıyor. Bölgenin en iyi ahşap işçiliğine sahip eski camileri Arhavili ustaların yaptığı söylenir.
  3. Borçka: Artvin ve Hopa arasında kalan Borçka, il merkezine 30 km. uzaklıkta bulunuyor. İpriga Şapeli dışında pek tarihi eser kalmamış. Borçka’dan 32 km. ilerideki Maçahel Vadisi’ndeki, dünyada sayılı birkaç yerde bulunan doğal yaşlı orman alanı, bölgenin en önemli özelliği. Orman alanı olması nedeniyle marangozluk gelişmiş. Arazi çay ve fındık üretimine uygundur.
  4. Hopa: Önünde masmavi deniz, arkasında Yavuz Sultan Selim Tepesi’yle tipik bir Karadeniz ilçesi. Yol boyu Kemalpaşa ve Sarp plajlarından denize girebilirsiniz. Gürcistan’la bağının kuvvetli olma sebebi, Batum Havaalanı’na bağlantının ilçe üzerinden yapılıyor olması. Türkçe ve Gürcüce tabelalar bu yüzden şaşkınlık yaratmıyor. İl merkezine 65 km. uzaklıkta bulunan ilçe fındık ve çay bahçeleriyle çevrili. Sarp Gümrük Kapısı, Kemalpaşa Semti’nin sonundaki Sarp Tüneli’nin hemen çıkışında sizi karşılıyor. Bir anda kendinizi sınır kalabalığının içerisinde buluyorsunuz. Tünel bitiminde Batum Havaalanı’na Havaş bağlantısı yapılıyor. Sınırda kumsal ikiye ayrılmış durumda. Yüzünüzü Karadeniz’e döndüğünüzde, solunuz Türk toprakları, sağınız Batum plajı.
  5. Murgul: İl merkezine 48 km. uzaklıktaki ilçenin gelir kaynağını Bakır İşletmeleri sağlamakta olup, tarım ve hayvancılık da yapılmakta. Karadeniz ikliminin hüküm sürdüğü ilçede, yağış bolluğu, orman alanlarının verimliliğini arttırmış ve dağlık bölümlerde ormancılık gelişmiş.
  6. Şavşat: 1100 m yükseklikte, dağlık ve ormanlık bir alanla kaplı olan ilçe, Artvin’e 71 km. uzaklıkta. Gürbulak ve Türkgözü Sınır Kapıları'nın bağlantı noktasında. İlçeye 12 km uzaklıktaki Ilıca Kaplıcası, bölge halkının yaz-kış tercih ettiği yerlerden biri ve romatizma hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor. Sarp kayalar üzerine kurulmuş Şavşat Kalesi ve Cevizli Kilisesi, görülebilecek yerler arasında.
  7. Yusufeli: Bardal Çayı ve Çoruh Nehri’nin birleştiği vadide kurulu olan Yusufeli ilçesi, il merkezine 104 km. uzakta, dağlık ve engebeli arazi üzerinde. Yöre halkı geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlıyor. Yapımı devam Yusufeli Barajı bittiğinde yüzlerce yıllık bir tarih, yine sular altında kalmış olacak. Bu yüzden ilçeye pek yatırım yapılmıyor. En ufak düzlüğü bile yöre halkı meyve ve zeytin ağaçlarıyla değerlendirmiş. Yusufeli, rafting merkezi ve “Trans Kaçkar” (Kaçkar Geçişi) yürüyüş parkurlarının, hem başlangıç, hem de bitiş noktası konumunda. 

Artvin otelleri ile keyifli bir tatil, doğadan gelen bir huzur, boş bol yeşillik ve oksijen sizi bekliyor.