Title
Yardıma mı ihtiyacınız var?

Talep oluşturun, talebiniz bize ulaştığında sizi hemen arayalım.

Talep Et Kapat
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
1. Oda
2. Oda Odayı Sil
ODA EKLE
Giriş Tarihi Tarih Seçiniz
Çıkış Tarihi Tarih Seçiniz
Giriş tarihi seçiniz
Çıkış tarihi seçiniz
Tarihlerimden Emin Değilim
Oda ve Kişi Sayısı 1 Oda
Hemen Ara
Sonuçları Haritada Göster

Boğazkale Otelleri

Fiyatları görmek için tarih seçiniz.
Sadece üyelere özel fiyatları kaçırmayın!
Tatil planınızda değişiklik mi oldu? İptal hakkınız güvende! İptal güvence paketini inceleyin.
tesisin tanesini görüntülediniz

Binbir Asır Medeniyeti, Kültür ve Tarih Seramonisi”

Hititlerin ilk başkenti Hattuşa’nın bulunduğu, asırlarca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bir Karadeniz ilçesidir Boğazkale. Orta Karadeniz Bölgesi’nde Çorum iline bağlı. Özellikle turistler burada Hitit İmparatorluğunun izlerini görebilir. Bu tarihi ve kültürel doku, ilçede Hattuşa adının kullanılmasını sürdürür. Unesco, Hattuşa’yı Türkiye’deki doğal kültür miraslarından biri olarak kabul eder.

Boğazkale’de eski dönemlere ait antlaşma tabletleri ve tapınaklar görmek mümkün. Yazılıkaya Tapınağı bunlardan en bilineni. Boğazkale, 1987 yılında ilçeye dönüştürüldü. Çorum’a bağlanmadan evvel İç Anadolu Bölgesi’nde yer almaktaydı. Günümüzde iki coğrafi bölgeye birden ait denilebilir. İl merkezinin 82 km güneybatısında yer almakta. İlçede 11 köy, 1 mezra, 2 belde bulunuyor. Önceleri Boğazköy ismiyle bir köy iken, sonradan Hattuşa’da bulunan Büyük Kale’den esinlenilmiş ve adı, Boğazkale olarak değiştirildi. İlçede karasal iklim hakim iken, tarım arazileri, orman, mera ve çayırlıklar kullanılabilir arazilerine dahil.

İlçede, arkeologlar tarafından yapılan kazı çalışmaları uzun bir geçmişe sahiptir, günümüzde de bu arama çalışmaları sürmekte. Hattuşa’da ilk yerleşim MÖ 6000 yılına dayanır. Günümüzde ilçenin başlıca geçim kaynakları tarım ve hayvancılığın yanında kültürel ve tarihi değerleri ile turizm. 1998 yılında, Boğazkale, Hattuşa ve Yazılıkaya ören yerleri milli park olarak belirlendi.

Binlerce yıl boyunca başta Anadolu medeniyeti ve kültürü olmak üzere birçok medeniyete yuva olan Çorum ve Boğazkale ilçesi adeta bir açıkhava müzesi niteliğinde. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini üzerine çekmekte. Önemli mimari eserlerinden biri de Büyük Mabet. Yapılan kazılar sonucu ortaya tam bir saray çıkmasa da, kaleyi oluşturan unsurlar, avlular, tapınaklar ve kutsal mekanlara ait yapılar görülür. 1935’tebaşlayan Alacahöyük kazılarından bu yana eski eserlere olan ilgi ve merak artış gösterdi. Tüm bu sentezi görmenin en iyi yolu Çorum Müzesi’ni gezmek olacak.

Boğazkale, iki bölgeye de hakim olduğundan, iki bölgenin kültürünü de yansıtır. Alman arkeologların halen kazı yaptığı, Hitit ve Hattuşa’ya ait kalıntı ve eserlerin yer aldığı Avrupa’da da çok bilinen bu güzel ilçe, yabancı turistlerin ilgi odağı ve hem şehre hem ilçeye hem de Türkiye’ye önemli uluslar arası değerler katıyor. Dağlık ve ovalık alanları köy ve belde sakinlerinin oksijen bulabileceği yerler arasında. En önemli akarsuyu olan Budaközü Çayı da görülebilir. Orman olmasa da dağlık alanlarda meşe, çam ve kavak ağaçları var.

Gezilmesi görülmesi gereken yerlere mutlaka gidilmeli ve tüm eserler fotoğraflanmalı. Boğazkale, Hattuşa, Alacahöyük ve Çorum müzeleri gezilmeli. Çevredeki ören yerleri, açık hava eserleri keşfedilmeye değerdir. Yöresel yemeklerin tadına bakılmalı, bölge halkıyla sıcak bir sohbete girmeden dönülmemeli. Diğer iller ve ilçelerden kültür ve turizm odaklı turlara katılabilir ilçeyi yakından keşfedebilirsiniz. Eskiyapar ve Ortaköy beldelerinde Hitit ve Tunç dönemlerine ait kazılardan elde edilen eserlere rastlayabilirsiniz.

Avrupa Birliği klasik otomobil rallisi 2012 yılında Boğazkale Sfenksine Selam ismiyle Çorum’da yapıldı. Bu anlamda Avrupa’da değeri olan bir ilçe Boğazkale. Ülke, il ve ilçe çapında çeşitli organizasyonlar, yarışma, şenlik ve festivaller de bölgede düzenleniyor.

Hitit Uygarlığı'nı simgeleyen taştan yapılma en sanatları, antik biblolar, süs eşyaları, halı ve dokuma kilimler mutlaka alınması en azından görülmesi gereken hediyeliklerden. Çorum leblebisi başka yerde bulunamayacağından mutlaka alınmalı en azından tadına bakılmalı.

Bunun dışına giyim ve gıda alışverişi için dükkanlara ve küçük mağazalara girilebilir. Züccaciyelerden ev eşyası veya hediyelik eşya alınabilir. Çorum mantısı çiğ ya da pişmiş olarak alınabilecek yiyeceklerin başında gelir.

Şehir merkezine yani Çorum’a geldiğinizde birçok seçenek sizi bekler. Carrefour, Forum Çorum AVM, Şok, Bimeks, Teknosa, Tansaş, kuyumcular, mobilyacılar, çeşitli alanlarda mağaza ve dükkanlar ile geniş bir alışveriş imkanı mevcut. Boğazkale’den Çorum merkeze 1.5 saatte gelip alışverişinizi yapıp dönebilirsiniz.